Naam Jon Snow Kami v.d. Zevenhuizerplas
Reg. Nr. NHSB 3080100
Geboren 23-04-2017
Kleur Wolfsgrauw
HD A
PRA Vrij (19-06-2019)
Cataract Vrij (19-06-2019)
Dwerggen Vrij
DM Vrij
ED Vrij
Eigenaar Elise Pauëlsen-van Hengst
Contact epauelsen@yahoo.com

Kami is een echte Saarlooswolfhond, niet alleen qua uiterlijk maar ook qua karakter. Met zijn mooie en ras typische voorkomen mogen wij hem inmiddels zelfs Nederlands Kampioen noemen. Kami is een vriendelijke hond. In huis is hij erg rustig (aartslui, zou je haast kunnen zeggen), maar hij wordt erg blij van het ontmoeten van soortgenoten. Tegenover andere honden maakt hij een duidelijk onderscheid tussen honden van kleinere rassen en honden van hetzelfde formaat. Waar hij zich rustig opstelt ten opzichte van kleine honden (rustig liggen tot de ander dichterbij durft te komen) wordt hij erg blij van honden die net zo groot zijn als hij: speelkameraadjes! Samen rennen en spelen doet hij graag.

Intacte reuen van dezelfde leeftijd zijn wel een dingetje; Kami laat dan graag zien hoe stoer hij is. Dit doet hij door zich groot te maken en zich vocaal te laten horen. Vocaal is hij sowieso. Iedere begroeting gaat gepaard met een vrolijk praatje. Huilen als een wolf kan hij ook en laat hij graag horen als er een brandweerwagen voorbij rijdt.Tegenover vreemden stelt hij zich terughoudend op. Hij heeft liever niet dat ze hem in zijn ogen aankijken of te dichtbij komen. Als je vrienden met hem wil worden is het het slimst om hem te negeren.

Na een paar minuten zal hij naar je toe komen om even aan je te snuffelen. Het fijnst vindt hij het als hij zelf de afstand kan bepalen.Hij kan wel wat angstig zijn naar ‘dingen’ in de lucht – boven hem. Bijvoorbeeld een luchtballon, of een zendmast die flink afsteekt tegen een strakblauwe lucht. Ook is hij geen held met onweer. Vuurwerk daarentegen is geen enkel probleem.

Al met al is Kami een lieve, rustige hond, die – net als elk dier – een eigen gebruiksaanwijzing heeft. Een mooie Saarloos die graag bij zijn gezin is. Die graag languit op de bank ligt. Liefst nog met het hele gezin eromheen. Meer foto’s van Kami zijn te zien op Instagram: @kami_the_wolfdog. Kami is ook te vinden in MyDogDna.