Nieuws2021-03-05T16:56:26+01:00

Nieuws

Pips pups

We zijn blij met het bericht van Sandra van Gaalen dat op 15 december Aida (Pip) 7 stevige reutjes heeft geworpen, allen wolfsgrauw. De gewichten varieerden van 535 tot 610 gram. De vader is Kalyke (Loki). Het nest maakt deel uit van het outcrossprogramma. Je kunt dus gevraagd worden later een reu uit dit nest in te zetten voor de fokkerij. Heb je interesse in een pupje? Neem dan contact op met Sandra.

december 15th, 2021|Categories: Algemeen nieuws|

Bregjes nest

We kregen deze week onverwacht nieuws van fokster Diana Rijkers dat er waarschijnlijk een dekking had plaatsgevonden tussen Ibi en Bregje. Ze verwachtte dat de pups snel zouden komen. Op zaterdag 4 december zijn in haar kennel Yumoja 10 pups geboren. Eén reutje is later overleden. De 9 pups zijn 6 teefjes en 3 reutjes, allen wolfsgrauw. De vader is Darwin di Terra del Lupa (Ibi), de moeder is Estrella van de Scheldeschorre (Bregje). Deze combinatie zat al wel in de planning, maar de geboorte was voor iedereen een verrassing. Het is dus een oepsnestje, maar daarom niet minder gewenst. Het nest is onderdeel van het outcrossprogramma. Je kunt dus gevraagd worden later zelf een nestje met een teef te fokken of een reu uit dit nest in te zetten. Heb je interesse in een pupje? Neem dan contact op met Diana Rijkers.

december 4th, 2021|Categories: Algemeen nieuws|

Yiska’s nest

We zijn blij te kunnen melden dat bij Belinda Mokveld op 13 november Charon (Yiska) 10 mooie puppy’s heeft geworpen. Het zijn 6 teefjes (2bb en 4wg) en 4 reutjes (1bb en 3wg). Yiska werd op 12 september gedekt door Sir Brego van de Zevenhuizerplas.

november 13th, 2021|Categories: Algemeen nieuws|

Pip is gedekt

De AVLS kreeg bericht van Sandra van Gaalen dat Aida (Pip) is gedekt door Kalyke (Loki). Als de dekking succesvol is, worden de pups voor de Kerstdagen verwacht. De dekking maakt deel uit van het outcrossprogramma. Je kunt dus gevraagd worden later een nestje met een teef te fokken of een reu uit dit nest later in te zetten. Heb je interesse in een pupje? Neem dan contact op met Sandra.

november 5th, 2021|Categories: Algemeen nieuws|

Wettelijke registratie fokkers en pupkopers

Vanaf 1 november 2021 heeft elke fokker de wettelijke verplichting zich te registreren bij de overheid. Elke fokker, dus niet alleen fokkers van rashonden, maar ook van zogenaamde bastaardhonden. Tevens gelden voor kopers van honden vanaf 1 november wettelijke verplichtingen. De nieuwe regels zijn bedoeld om de illegale en malafide hondenhandel beter aan te pakken. Klik hier voor de verplichte registratie voor fokkers en hier voor de registratie van kopers.

oktober 23rd, 2021|Categories: Algemeen nieuws|

Yiska is drachtig

De AVLS is blij te kunnen melden dat Yiska drachtig is. Op de echo werden 10 embryo’s met kloppende hartjes gezien. Het nest wordt rond half november verwacht. Meer informatie over de ouderdieren vind je op onze website op de pagina met de dekmeldingen.

oktober 13th, 2021|Categories: Algemeen nieuws|

Keuring 2 outcrossnesten

Op zondag 3 oktober vond de keuring plaats van 2 nesten in ons outcrossprogramma. Het was de tussentijdse keuring van de pups van Ziva en de eindkeuring van de pups van Shanti. Binnenkort staan de keurverslagen op onze website.

oktober 3rd, 2021|Categories: Algemeen nieuws|

Frekki’s nest

De AVLS kreeg bericht van fokster Mégane Gebhart dat Frekki op 23 september 5 pupjes heeft geworpen. Het zijn 4 reutjes en 1 teefje. Alle pups zijn wolfsgrauw. Frekki werd op 24 juli gedekt door Schuri. Neem bij interesse in een pupje contact op met Mégane.

september 24th, 2021|Categories: Algemeen nieuws|

Yiska is gedekt

De AVLS kreeg bericht van Belinda Mokveld dat op zondag 12 september Charon (Yiska) is gedekt door Sir Brego van de Zevenhuizerplas (Brego). Als de dekking succesvol is, worden de pups rond half november verwacht. Interesse in een pupje? Neem dan contact op met Belinda.

september 20th, 2021|Categories: Algemeen nieuws|

Grace is gedekt

De AVLS kreeg bericht van fokster Gerrie Pols dat op vrijdag 10 september een dekking heeft plaatsgevonden tussen Miyax Grace Kelly en Byela van Riva Odin Thorgal. Als de dekking succesvol is worden de pups in november verwacht. Heb je interesse in een pupje? Neem contact op met Gerrie Pols van kennel Silva Amica voor alle info.

september 11th, 2021|Categories: Algemeen nieuws|

Oproep handelsverbod extreem kortsnuitige honden in Kassa

Uitzending Kassa zaterdag 28 augustus 19:05 uur BNNVARA op NPO 1.
Fokken is verboden, verkopen mag wel, maar naast een fokverbod moet ook de verkoop van extreem kortsnuitige honden aan banden worden gelegd. Dat stelt Dier & Recht met steun van de Dierenbescherming, de Sophia-Vereeniging, de Beroepsvereniging van Dierenartsen en de Faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Utrecht. Hildeward Hoenderken, voorzitter van de Raad van Beheer, reageert in de uitzending op de oproep voor een handelsverbod op extreem kortsnuitige honden.
augustus 28th, 2021|Categories: Algemeen nieuws|

Inschrijving KCM gesloten

De inschrijving voor de kampioensclubmatch werd op 25 augustus is gesloten. Er werden 67 honden ingeschreven. De AVLS kampioensclubmatch zal worden gehouden op zondag 12 september. Klik hier voor het COVID-19 protocol op deze dag. We verwachten van alle aanwezigen, exposanten en bezoekers, dat zij zich aan deze richtlijnen houden.

augustus 27th, 2021|Categories: Algemeen nieuws|

Bestuurslid RvB vertrekt

Het bestuur van de Raad van Beheer heeft de aangesloten rasverenigingen laten weten dat de vertrouwensbreuk die was ontstaan tussen bestuurslid C. Last en de overige bestuursleden niet meer was te herstellen. Het bestuur was voornemens de heer Last te schorsen. Hij heeft daarop laten weten per direct (18 augustus 2021) zijn bestuurslidmaatschap op te zeggen.

augustus 22nd, 2021|Categories: Algemeen nieuws|

Loki toegevoegd op de dekreuenlijst

We verwelkomen Kaylike, die we beter kennen als Loki, op onze dekreuenlijst. Het is niet alleen een rustige en open reu volgens zijn baasje Mila Barinova, maar hij is ook nog eens een prachtige, rastypische Saarlooswolfhond. Ook jouw reu op de dekreulijst? Neem contact met ons op. Je hoeft geen lid te zijn.

augustus 21st, 2021|Categories: Algemeen nieuws|

Inschrijving Kampioensclubmatch geopend

Op 1 augustus werd de inschrijving voor de kampioensclubmatch 2021 geopend, onder voorbehoud van afgelasting door de coronamaatregelen.

De KCM wordt gehouden op zondag 12 september 2021. Locatie: Manege Fjordhes-Gard, Krimweg 125, 7351 TL Hoenderloo. De keurmeesters zijn Jan Ebels voor de reuen en Mark Wibier voor de teven. In geval van afgelasting zal dit zo spoedig mogelijk kenbaar worden gemaakt. Alle inschrijfkosten zullen dan worden teruggeboekt.

De inschrijving staat open voor AVLS leden en niet-leden die in het bezit zijn van een Saarlooswolfhond met een FCI erkende stamboom.

Inschrijven kan tot 25 augustus.

 

augustus 2nd, 2021|Categories: Algemeen nieuws|

Frekki is gedekt

De AVLS kreeg bericht van Mégane Gebhart dat op 24 juli een dekking heeft plaatsgevonden tussen Lapponie de Louba Tar (Frekki) en Ckuruk Schurki Wakanda Tachunga (Schuri). Bij een succesvolle dekking worden de pups eind september verwacht. Het ECVO onderzoek van beide honden is verlopen. Heb je interesse in een pupje? Houd er rekening mee dat de pups na 15 weken Frankrijk mogen verlaten. Neem contact op met fokster Mégane Gebhart, van kennel Des Terres du Valhalla voor alle info.

juli 26th, 2021|Categories: Algemeen nieuws|

Wandeling Delft

Op zondag 18 juli a.s organiseert de AVLS een wandeling in het Abtwoudse bos te Delft. In dit prachtige natuurgebied mogen honden los lopen. Wij nodigen iedereen van harte uit hierbij aanwezig te zijn. Uiteraard zijn ook niet-leden of geïnteresseerden in de Saarlooswolfhond van harte welkom om gezellig mee te lopen. We moeten in verband met corona wel voorzichtig blijven. Dus maximaal 25 personen kunnen zich opgeven.
We verzamelen om 14.00 uur op Tanthofdreef 10 te Delft (Kynologenclub Delft). Iedereen is voor, tijdens en na de wandeling verantwoordelijk voor zijn/haar eigen hond. Wil je meedoen aan deze wandeling? Geef je dan op via mail nj.roos@outlook.com of secretaris.avls@gmail.com
Vermeld in deze mail het mobiele nummer waarop je bereikbaar bent op de dag van de wandeling. Mocht zich onverwacht een situatie voordoen waardoor de wandeling niet door kan gaan, dan kunnen wij je tijdig informeren.
juli 15th, 2021|Categories: Algemeen nieuws|

Eindkeuring F2 WH x SWH

Op 4 juli was de eindkeuring in het outcrossprogramma van de pups van Willow en Malik . ’s Ochtends buiten in een heerlijk zonnetje, ’s middags moesten we naar binnen vanwege een paar regenbuien. Het was een geweldige dag, waar iedereen van heeft genoten. Hier vind je de uitslagen.

juli 5th, 2021|Categories: Algemeen nieuws|

4e AVLS webinar

Op donderdag 8 juli zal het 4e webinar van de AVLS plaatsvinden.
Tijd: 20.00- 21.30 uur.
Onderwerp: natuurgeneeskunde.

Het webinar zal worden gehouden door veterinair natuurgeneeskundige Audry Wennekers voor leden van de AVLS. Na afloop is er weer ruimte voor vragen en discussie.

Audry schrijft:
“Mijn werk als veterinair natuurgeneeskundige combineer ik met het vertalen van de boodschappen van onze dieren als dierentolk. De wijsheid die de dieren en met name onze Saarlozen bezitten is enorm. Dat maakt dat ik over mijn werk en mijn ervaringen met onze bijzondere dieren uren kan vertellen, maar in dit webinar probeer ik beknopt het volgende te vertellen:
* Waar ligt de oorsprong van de klacht(en) / symptoom(en) van mijn hond en wat kunnen we met een natuurlijke aanpak bereiken.
* Welke invloed heb ik als baasje op mijn hond.”

juli 1st, 2021|Categories: Algemeen nieuws|

AVLS Wandeling Drenthe

Op zondag 11 juli a.s organiseert Naomi de Boer de AVLS wandeling in Drenthe. We moeten in verband met corona wel voorzichtig blijven. Dus maximaal 20 personen kunnen zich opgeven.
De wandeling is 7 à 8 kilometer. Na afloop is er de mogelijkheid om een ijsje te kopen en Naomi zorgt voor koffie, thee en iets lekkers.
We verzamelen om 13.30 uur, Haarweg 2, Diever (tegenover de camping) Iedereen is voor, tijdens en na de wandeling verantwoordelijk voor zijn/haar eigen hond. Wil je meedoen aan deze wandeling?
Opgeven: miestraver@hotmail.com. Vermeld in deze mail het mobiele nummer waarop je bereikbaar bent op de dag van de wandeling. Mocht zich onverwacht een situatie voordoen waardoor de wandeling niet door kan gaan, dan kunnen wij je tijdig informeren.
juni 25th, 2021|Categories: Algemeen nieuws|

Keuring pups Bliss (F1) en pups Emani (F2)

19 juni was een belangrijke dag voor het outcrossprogramma. De nesten van Blis (F1 pups) en Emani (F2 pups) werden gekeurd. De selectiecommissie was zeer te spreken over de kwaliteit van de pups. We hopen met een aantal van deze mooie pups weer verder te kunnen fokken. Het was een gezellige en ontspannen dag waar iedereen – sinds tijden – van heeft genoten. Binnenkort staan de keurrapporten op deze website. Meer foto’s van de keuring op onze Facebook pagina.

juni 19th, 2021|Categories: Algemeen nieuws|

AVLS wandeling

Op zondag 27 juni is de eerste AVLS wandeling van dit jaar. We moeten in verband met corona wel voorzichtig blijven. Dus maximaal 15 personen en afstand houden. We verzamelen om 13.30 uur bij de parkeerplaats van theehuis ’t Hooge Erf, Hoge Vuurscheweg 11 in Lage Vuursche. Wij nodigen iedereen uit gezellig mee te wandelen. Heb je belangstelling voor de Saarlooswolfhond, dit is de kans om verschillende honden en hun eigenaren te ontmoeten. Je dient je wel vooraf aan te melden via secretaris.avls@gmail.com Ook even opgeven met hoeveel personen je komt.

juni 7th, 2021|Categories: Algemeen nieuws|

Leela’s nest

De AVLS kreeg bericht van fokster Jana Rosenbergova dat op 1 juni Leela (Ailein Fleur Rosenwolf) 6 pups heeft geworpen. Het zijn 4 reutjes (allen bosbruin) en 2 teefjes (1 wolfsgrauw en 1 bosbruin). Het gaat goed met moeder en kroost. Leela werd gedekt door Harold Louis de in Fine Mundi. Alle pups zijn besproken.

juni 2nd, 2021|Categories: Algemeen nieuws|

Asgards nest

De AVLS is blij te kunnen melden dat Asgard (Let’s Go to Asgard Ookami Kodomo) op 27 april 2 pups heeft geworpen in kennel Des Terres du Valhalla van fokster Mégane Gebhart. Het zijn een bosbruin teefje van 370 gram en een wolfsgrauw reutje van 530 gram. Asgard werd op 24 februari gedekt door Kami (Jon Snow Kami van de Zevenhuizerplas). Zij bleek drachtig te zijn geweest van 5 pups. Het reutje werd met de keizersnede gehaald. Moeder en haar 2 pups maken het goed.

mei 5th, 2021|Categories: Algemeen nieuws|
Ga naar de bovenkant