Nieuws2021-03-05T16:56:26+01:00

Nieuws

Dekmelding

De AVLS kreeg bericht van fokster Madeleine Scheeren dat op 12 september Akela (Wild Mystery Tarkan), Rover (Tiecelijn Kangee van het Bronnenbos) heeft gedekt. Als de dekking succesvol is, worden de pups medio november verwacht. Er kunnen nog pups gereserveerd worden bij kennel van het Bronnenbos.

september 18th, 2023|Categories: Algemeen nieuws|

AVLS Fokkerscursus

Op 27 september gaat de AVLS fokkerscursus weer van start. Deze wordt online gegeven door Maria Schipper op 5 avonden, afwisselend op de woensdag- en maandagavond. Op zaterdag 18 november wordt de cursus afgesloten met ‘s ochtends een wandeling en daarna een bijeenkomst in zalencentrum de Camp in Woudenberg. De cursus is gratis voor leden.

september 8th, 2023|Categories: Algemeen nieuws|

Nieuwe dekreuen

Er staan twee nieuwe reuen op onze dekreuenlijst. Het zijn de wolfsgrauwe Saarlooswolfhond Elrond en de bosbruine Sam uit Duitsland. Beiden zijn vrij van dwerggen, DM en ED. De HD uitslag is prima. Er staan nu 40 dekreuen op de lijst. https://avls.nl/dekreuen/

september 4th, 2023|Categories: Algemeen nieuws|

Els Rademaker in de Gooi- en Eemlander

In de Gooi- en Eemlander een interview met Els Rademaker over haar twee Saarlooswolfhonden Malik en Nuttha (outcross met de NID). Sinds de wolf in Laren is opgedoken, heeft Els veel bekijks met haar honden en krijgt ze er veel vragen over. De reacties zijn vrijwel altijd positief.

september 3rd, 2023|Categories: Algemeen nieuws|

AVLS ledendag 24 september

Op zondag 24 september houden we onze jaarlijkse ledendag. Omdat het gewoon leuk is om je hond te laten beoordelen door professionele raskeurmeesters, zeker als je niet zo snel naar een officiële hondenshow zou gaan, geven we dit jaar onze leden graag de gelegenheid hun Saarlooswolfhond op een informele manier door raskeurmeesters te laten keuren.

De keuring is gratis en alleen voor leden, vooral bedoeld om een indruk te krijgen. Bij deze keuring gaat het er niet om wie de beste of de mooiste hond is, want dat is uiteraard jouw eigen hond.

De keurmeesters zijn Jan Ebels voor de teven en Wilma Roem voor de reuen. Iedere hond krijgt een keurrapport. Aanmelden kan onder vermelding van de officiële stamboeknaam van de hond (dus geen roepnaam), NHSB nummer, geboortedatum en naam van de eigenaar. Het maximum aan het aantal deelnemende honden is 70.

Ook is op de AVLS ledendag een fotobooth aanwezig. Tijdens de fotobooth kun je foto’s maken van jouw Saarlooswolfhond(en) of van jezelf met jouw hond. Ook dit is geheel gratis voor onze leden! De foto’s krijg je later digitaal toegestuurd. Ook hiervoor graag vooraf aanmelden.

En omdat we dan veel mooie foto’s hebben, willen we de mooiste foto’s gebruiken voor een kalender. De fotografen zijn: van Hoogstraten Fotografie (Jochem), Hobbyfotograaf Aad en Rode wolf fotografie Sonja. Zij hebben alle drie ervaring met het fotoshooten met wolfhonden. Tip: voor extra leuke foto’s kun je ook een bijpassende outfit aan doen. Denk aan een kasteeljurk, een roodkapje kostuum of een Viking outfit. Laat je fantasie de vrije loop.

Natuurlijk is de ledendag ook een dag om elkaar weer eens te zien en gezellig bij te praten.

september 2nd, 2023|Categories: Algemeen nieuws|

Fokken kortsnuitige honden verboden

Kortsnuitige honden zoals mopshonden, Franse bulldogs en boxers hebben meer kans op ademhalingsproblemen. Alle honden met een snuitlengte kleiner dan 0.3 zijn onmiddellijk uitgesloten van de fokkerij. De uitzondering met betrekking tot outcross komt te vervallen. Dat betekent dat fokken met extreem kortsnuitige honden in combinatie met een hond met een langere snuit ook per direct is verboden. Vanaf donderdag 24 augustus mag alleen nog met kortsnuitige honden worden gefokt wanneer die voldoen aan strenge criteria. Deze beleidsregel van minister Piet Adema van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit op het “Besluit houders van dieren op honden” is gepubliceerd in de Staatscourant 2023, 23619 en is daarmee van kracht geworden.
augustus 24th, 2023|Categories: Algemeen nieuws|

Outcrosskeuringen

Op zondag 27 augustus zijn er twee outcrosskeuringen op de locatie van de KC Woerden. Om 11.00 uur vindt de tussentijdse keuring van de F2 outcrosshonden met de Northern Inuit Dog plaats. De honden zijn geboren in het nest van Kami en Arwen op 4 november 2022. Na de middagpauze vindt om 13.30 uur de tussentijdse keuring van de F3 outcrosshonden met de Working Husky plaats. De honden zijn geboren in het nest van Athos en Blue op 21 december 2022.

augustus 22nd, 2023|Categories: Algemeen nieuws|

Dita Hoekstra overleden

Op maandag 17 juli is Dita Hoekstra overleden aan de gevolgen van de spierziekte ALS. Dita was vanaf het prille begin lid van onze vereniging. We zijn blij dat we een week voor haar overlijden haar laatste wens in vervulling konden laten gaan. Dita wilde graag nog een keer Saarlooswolfhonden met elkaar zien spelen. De gelukkige glimlach op haar gezicht was onze beloning. We wensen haar man Jan en alle nabestaanden veel sterkte dit verlies te verwerken.

augustus 4th, 2023|Categories: Algemeen nieuws|

Lotta’s nest

Nog een nestmelding. We zijn blij te kunnen melden dat Lotta op 25 juni is bevallen van 6 pups, 4 reutjes en 2 teefjes allen wolfsgrauw. We feliciteren fokster Sylvia Weyrich van harte met dit resultaat. Lotta werd op 23 april gedekt door Quinn. Er zijn nog pups beschikbaar. Ga naar website Chumanis Saarlooswolfhunde voor meer info en de contactgegevens.

 

juli 5th, 2023|Categories: Algemeen nieuws|

Het nest van Frigg is gearriveerd

We zijn blij te kunnen melden dat Frigg op 4 juli is bevallen van 5 pups. 2 reutjes (1 wolfsgrauw en 1 bosbruin) en 3 teefjes (2 wolfsgrauw en 1 bosbruin). We feliciteren fokster Mégane Gebhart-Abier van harte met dit resultaat. Frigg werd op 6 mei gedekt door Kylo. Er zijn nog pups beschikbaar. Ga naar haar website des Terres du Valhalla  (Engels of Frans) voor meer info en contact.

juli 5th, 2023|Categories: Algemeen nieuws|

Dogcenter gaat sluiten

Dogcenter gaat sluiten. Zaterdag 19 augustus is de laatste dag dat Dogcenter open is. De AVLS heeft jarenlang met veel plezier gebruik gemaakt van de zaalverhuur voor o.a. ledenvergaderingen en hondenkeuringen. We gaan op zoek naar een alternatieve locatie en wensen Martin en Esther, de eigenaren van Dogcenter, alle goeds voor de toekomst.

juni 29th, 2023|Categories: Algemeen nieuws|

Geschil met de RvB opgelost

Het geschil met de Raad van Beheer over het afgeven van stambomen aan een outcrossnest waarvoor de AVLS selectiecommissie geen toestemming had gegeven is opgelost. Na een lange juridische weg kreeg de AVLS uiteindelijk gelijk op alle punten. Lees hier het verloop van deze zaak.

juni 8th, 2023|Categories: Algemeen nieuws|

Wandeling afgelast

De ledenwandeling op zondag 11 juni op Buitenplaats Leyduin gaat niet door vanwege de hoge temperaturen die voor dit weekend worden verwacht (28-30 graden Celsius).

juni 7th, 2023|Categories: Algemeen nieuws|

Lotti is gedekt

Op 23 april heeft Quinn (Chumaní’s Quinn Xilan) Lotti (Erin van de Scheldeschorre) gedekt. Als de dekking succesvol is worden de pups eind juni verwacht. Er kunnen nog pupjes gereserveerd worden bij fokster Sylvia Weyrich van kennel Chumani.

april 28th, 2023|Categories: Algemeen nieuws|

Luna’s nest

De Paasdagen beginnen vrolijk. We zijn blij te kunnen melden dat bij Anouk Sijbers op zaterdag 8 april Luna 10 mooie puppies heeft geworpen. Het zijn 7 reutjes (1 bosbruin en 6 wolfsgrauw) en 3 teefjes (1 bosbruin en 2 wolfsgrauw). Luna werd op 6 februari gedekt door Borr (Drom Mustang Djempol Bastaja) van Rob Loohuis. Er zijn nog pupjes beschikbaar. Neem hiervoor contact op met Anouk 

 

april 8th, 2023|Categories: Algemeen nieuws|

Wandeling boswachterij Austerlitz

Op zondag 2 april begroetten 26 Saarloosjes elkaar enthousiast op onze wandeling in het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Iedereen had het prima naar zijn zin en na afloop konden we in een fris zonnetje op het terras nog even wat napraten. Een zeer geslaagde dag.

april 3rd, 2023|Categories: Algemeen nieuws|

Wandeling Delft in Abtwoudse bos.

Op zaterdag 15 april a.s organiseert de AVLS om 13.30 uur een wandeling in het Abtwoudse bos te Delft. In dit prachtige natuurgebied mogen honden los lopen.  Wij nodigen iedereen van harte uit hierbij aanwezig te zijn. Uiteraard zijn ook niet-leden of geïnteresseerden in de Saarloowswolfhond welkom om gezellig mee te lopen.

We verzamelen om 13.30 uur op parkeerplaats Tanthofdreef 10 te Delft (Kynologenclub Delft). Iedereen is voor, tijdens en na de wandeling verantwoordelijk voor zijn/haar eigen hond.

april 2nd, 2023|Categories: Algemeen nieuws|

Artikel in Onze Hond

In het maartnummer van Onze Hond een uitgebreid artikel over kuddebeschermingshonden tegen wolven. Daarin ook een stukje over honden die op wolven lijken en dan kom je al snel uit bij de Saarlooswolfhond. Met een mooie foto van Lupa.

maart 24th, 2023|Categories: Algemeen nieuws|

AVLS fokkerscursus

Er zijn door de jaren heen al diverse fokkerscursussen gegeven. Bij voldoende belangstelling gaat op 5 april de fokkerscursus voor leden weer van start. De cursusavonden zijn 5, 12 en 19 april en 10 en 25 mei. De laatste cursusdag is op 10 juni. Leden kunnen zich aanmelden bij het secretariaat van de vereniging. Update: de cursus is verplaatst tot na de zomer.

maart 18th, 2023|Categories: Algemeen nieuws|

Luna is drachtig

Geweldig nieuws. Luna is drachtig! We kregen bericht van Anouk Sijbers dat op de echo 5 à 6 embryo’s te zien waren. Luna is op 6 februari gedekt door Borr. De pupjes worden begin april verwacht. Op de foto de trotse aanstaande moeder. Heb je interesse in een pupje? Neem dan contact op met Anouk

maart 10th, 2023|Categories: Algemeen nieuws|

De Nationale 2023

De Nationale, de hondenshow voor alle erkende Nederlandse hondenrassen, zal worden gehouden op zaterdag 24 juni in Utrecht. Een leuke dag voor iedereen die belangstelling heeft voor Nederlandse hondenrassen. Keurmeester voor de Saarlooswolfhond is Nadja Timmermans-Kandenko.

maart 5th, 2023|Categories: Algemeen nieuws|

Outcross reuen op dekreuenlijst

Eind februari werden 4 reuen uit ons outcrossprogramma op de dekreuenlijst geplaatst.  Het zijn Kuno, Hunter, Elijah en Finn uit de outcross met de Northern Inuit Dog. Ze hebben allemaal een G-2 stamboom, dat wil zegen dat hun nakomelingen een volledige stamboom zullen krijgen.

maart 1st, 2023|Categories: Algemeen nieuws|

Bloedafname voor Bern

Op zondag 12 februari hebben we bloed afgenomen van 29 lieve, dappere Saarloosjes voor DNA onderzoek aan de universiteit in Bern, Zwitserland. De bloedsamples zijn met de gegevens van de honden opgestuurd. Iedereen ontzettend bedankt voor de medewerking. En vooral dank aan Anna en Maikel voor de bloedafname!

februari 12th, 2023|Categories: Algemeen nieuws|

Dekking Luna en Borr

We kregen bericht van Anouk Sijbers dat Luna op 6 februari is gedekt door Borr (Drom Mustang Djempol Bastaja). Als de dekking succesvol is worden de pups begin april verwacht. Heb je interesse in een pupje? Neem dan contact op met Anouk

februari 7th, 2023|Categories: Algemeen nieuws|
Ga naar de bovenkant