Podenco Ibicenco

Podenco Ibicenco2021-03-05T16:56:24+01:00

Podenco Ibicenco

De eindkeuring van de F2 pups van Bregje en Ibi

Op 19 november 2023 was de eindkeuring van de F2  pups van Ibi en Bregje geboren op  4 december 2021. Op de ledendag van 24 september 2023 waren Baer en Brasser al gekeurd. Drie pups uit het nest van 9 waren  absent. Klik op de foto voor het eindrapport.

november 20th, 2023|Categories: Podenco Ibicenco|

De tussentijdse keuring van de pups van Bregje en Ibi

Op 28 augustus werden Bibi en Blue gekeurd, op 16 oktober gevolgd door Baer, Bowie, Brasser en Britt. Drie pups uit het nest van 9 waren absent.

augustus 29th, 2022|Categories: Podenco Ibicenco|

De 9 pups van Bregje en Ibi

Op 16 januari 2022. Zes weken oud.

januari 25th, 2022|Categories: Podenco Ibicenco|

Bregjes nest

Op zaterdag 4 december zijn in kennel Yumoja 10 pups geboren.  Eén reutje is later overleden. De 9 pups zijn 3 reutjes en 6 teefjes, allen wolfsgrauw. De vader is Darwin di Terra del Lupa (Ibi), de moeder is Estrella van de Scheldeschorre (Bregje). Deze combinatie zat al wel in de planning, maar de geboorte was voor iedereen een verrassing. Het is dus een oepsnestje, maar daarom niet minder gewenst. Het nest is onderdeel van het outcrossprogramma. Je kunt dus gevraagd worden later zelf een nestje met een teef te fokken of een reu uit dit nest in te zetten. Alle pups hebben een baasje gevonden.

De reu: Darwin di Terra del Lupo (Ibi) , NHSB G-0-3100513, geb. datum 25-10-2017, bosbruin, ECVO vrij op alle punten 18-10-2021, DM vrij, Dwerggen vrij, HD A. ED vrij (schriftelijke verklaring arts).

De teef: Estrella van de Scheldeschorre (Bregje) NHSB 3169280, geb. datum 18-08-2019, wolfsgrauw, ECVO vrij op alle punten d.d. 18-10-2021, DM vrij, Dwerggen vrij, HD -. ED -.

december 4th, 2021|Categories: Nestmeldingen, Podenco Ibicenco|

Eindkeuring F1 Podenco x SWH op 19 oktober 2019

De selectiecommissie stond voor een moeilijke keuze. Beide honden hebben qua uiterlijk meer van de Podenco dan van de Saarlooswolfhond. Het voorzichtige, rustige gedrag van Ibi benadert het gedrag van de Saarloos meer dan het gedrag van Lycos. Ibi is vrij van DM, maar mist 2 kiezen en Lycos is drager van DM. Alles afwegend, adviseert de commissie alleen Ibi één keer in te zetten. Afhankelijk van het gebit van de nakomelingen worden verdere beslissingen genomen.

NB Bij de Saarlooswolfhond is ongeveer 33% van de honden drager van DM. Om zoveel mogelijk honden voor de fokkerij te gebruiken, worden dragers niet uitgesloten. Dit geldt ook voor de Saarlooswolfhonden binnen het outcrossproject. Het beleid bij outcross is er wel opgericht om waar mogelijk met vrije honden door te gaan.

Ibi heeft wat meer van de Podenco dan van de Saarlooswolfhond meegekregen. Hij toonde zich gereserveerd, voorzichtig naar vreemden en maakte qua temperament een rustige indruk. Gezondheid: DM vrij, dwerggen vrij, ECVO op alle punten vrij, HD A en ED vrij. Bij de keuring bleek dat Ibi linksboven de P3/P4 mist.

Ook Lycos heeft meer van de Podenco dan van de Saarlooswolfhond meegekregen. Hij loopt vooral voor heel los. Lycos toonde zich zeer gereserveerd en terughoudend en was moeilijk te keuren. Gezondheid: DM drager, dwerggen vrij, ECVO op alle punten vrij, HD A en ED vrij.

Klik op de foto voor het eindrapport

oktober 23rd, 2019|Categories: Podenco Ibicenco|

Tussentijdse keuring F1 Podenco x SWH op 15-4-2018

Op zondag 15 april 2018 vond de tussentijdse keuring plaats van de F1 outcross Podenco x SWH geboren op 25-10-2017 uit Cy (Podenco) x Nagini (SWH).

Klik op de foto voor het tussentijdse keurrapport

april 19th, 2018|Categories: Podenco Ibicenco|

Eerste indruk F1 pups Podenco x SWH op 14-12-2017

De selectiecommissie heeft op donderdag 14 december Da Vinci en Darwin, de twee pups van Cy en Nagini, op de leeftijd van 7 weken beoordeeld. Dit was, conform het plan van aanpak, nog geen officiële beoordeling, maar een globale eerste indruk. De commissieleden waren allemaal zeer gecharmeerd van deze mooie, energieke, vrolijke reutjes met een vrij karakter. De commissie heeft een kort verslag gemaakt omdat dit nog geen officiële beoordeling is, maar een eerste indruk.

Klik op de foto voor de eerste indruk

december 21st, 2017|Categories: Podenco Ibicenco|

Nagini’s nest

In kennel di Terra del Lupo zijn op woensdag 25 oktober 2 pups geboren. Het zijn twee reutjes, beiden bosbruin. Het geboortegewicht lag rond de 500 gram. Moeder en pups maken het goed.  Moeder Nagini werd op 20 augustus gedekt door Halo van Oxymoron. Het nest is de F1 generatie Podenco Ibicenco x Saarlooswolfhond in het AVLS outcrossprogramma. Pupkopers dienen er rekening mee te houden dat er voorwaarden zijn verbonden aan het op latere leeftijd fokken met deze pups in het kader van het outcrossproject. Neem bij vragen contact op met de fokster of met het secretariaat van de vereniging. Alle pups hebben een baasje gevonden.

oktober 25th, 2017|Categories: Nestmeldingen, Podenco Ibicenco|

Eerste kruising Podenco met Saarlooswolfhond

Op zondag 20 augustus is de SWH teef Wamoiwah Aurora Bastaja (Nagini) gedekt door de Podenco Ibicenco reu Halo van Oxymoron (Cy). Het is de inkruising van het derde ras in het AVLS outcrossproject voor de Saarlooswolfhond. Het gaat hier om de F1 generatie. Pupkopers dienen er rekening mee te houden dat er in het koopcontract in het kader van het outcrossproject voorwaarden zijn verbonden aan het op latere leeftijd fokken met deze pups. De pups worden rond 22 oktober verwacht. Belangstellenden voor een pup kunnen zich melden bij fokster Nanda Koomans of via het contactformulier.

augustus 20th, 2017|Categories: Podenco Ibicenco|
Ga naar de bovenkant