De selectiecommissie heeft op donderdag 14 december Da Vinci en Darwin, de twee pups van Cy en Nagini, op de leeftijd van 7 weken beoordeeld. Dit was, conform het plan van aanpak, nog geen officiële beoordeling, maar een globale eerste indruk. De commissieleden waren allemaal zeer gecharmeerd van deze mooie, energieke, vrolijke reutjes met een vrij karakter. De commissie heeft een kort verslag gemaakt omdat dit nog geen officiële beoordeling is, maar een eerste indruk.

Da Vinci di Terra del Lupo, Reu, NHSB G-0 3100512, geb.: 25-10-2017
Darwin di Terra del Lupo, Reu, NHSB G-0 3100513, geb.: 25-10-2017

Vader: Halo v. Oxymoron, Roepnaam Cy, NHSB 265075, Podenco Ibicenco
Moeder: Wamoiwah Aurora Bastaja, Roepnaam Nagini, NHSB: 2769233, Saarlooswolfhond

Algemeen
We waren allemaal gecharmeerd van deze mooie, energieke, vrolijke pups met een vrij karakter, waar kenmerken van zowel vader als moeder in terug te vinden zijn.
De pups staan hoog op de benen en ogen groot voor de leeftijd van 7 weken.

Hoofd
De oren zijn van een aardig formaat, relatief breed met een wat ronde buitenkant. Op de neusspiegel zit een kleine witte bles (trekt waarschijnlijk weg). Mooie lichte oogkleur zoals bij de Saarloos gewenst is.

Lichaam en ledematen
In Da Vinci (roepnaam Lycos) zie je de lichaamsbouw van de Podenco meer terug als in Darwin (roepnaam Ibi). Darwin draagt zijn hoofd wat lager. De pups hebben beiden goed bone.

Darwin

Da Vinci