Darwin di Terra del Lupa, Reu, Roepnaam Ibi, NHSB nummer G-0-3100513
Ibi heeft wat meer van de Podenco dan van de Saarlooswolfhond meegekregen. Hij toonde zich gereserveerd, voorzichtig naar vreemden en maakte qua temperament een rustige indruk. Gezondheid: DM vrij, dwerggen vrij, ECVO op alle punten vrij, HD A en ED vrij. Bij de keuring bleek dat Ibi linksboven de P3/P4 mist. Download hier het rapport van de eindkeuring van Ibi.

Ibi

Da Vinci di Terra del Lupa, Reu, Roepnaam Lycos, NHSB nummer G-0-3100512
Ook Lycos heeft meer van de Podenco dan van de Saarlooswolfhond meegekregen. Hij loopt vooral voor heel los. Lycos toonde zich zeer gereserveerd en terughoudend en was moeilijk te keuren. Gezondheid: DM drager, dwerggen vrij, ECVO op alle punten vrij, HD A en ED vrij. Download hier het rapport van de eindkeuring van Lycos.

Lycos

De selectie commissie stond voor een moeilijke keuze, alle twee de honden hebben qua uiterlijk meer van de Podenco dan van de Saarlooswolfhond. Het voorzichtig, rustige gedrag van Ibi benadert het gedrag van de Saarloos dichter dan het gedrag van Lycos. Ibi is vrij van DM, maar mist 2 kiezen en Lycos is drager van DM. Alles afwegend, adviseert de selectie commissie alleen Ibi één keer in te zetten. Afhankelijk van het gebit van de nakomelingen worden verdere beslissingen genomen.

NB Bij de Saarlooswolfhond is ongeveer 33% van de honden drager van DM. Om zoveel mogelijk honden voor de fokkerij te gebruiken, worden er geen dragers uitgesloten. Dit geldt ook voor de Saarlooswolfhonden binnen het outcrossproject. Het beleid bij outcross is er wel opgericht om waar mogelijk met vrije honden door te gaan.