AVLS Bestuur

Graag stellen we onze bestuursleden aan je voor. Klik op de envelop naast de naam als je iemand een mail wilt sturen. Scrol verder naar beneden om onze missie te lezen.

Gerrie Pols
Gerrie PolsVoorzitter
Marianne Eggink
Marianne EgginkSecretaris
Jan Dirkzwager
Jan DirkzwagerPenningmeester
Ineke Pompen
Ineke PompenActiviteiten
Maria Schipper
Maria SchipperGezondheid

Onze doelen

De Saarlooswolfhond voor de toekomst behouden, dát is het belangrijkste doel van de AVLS. De generaties na ons moeten immers ook kunnen genieten van dit prachtige ras. En niet alleen dat. De Saarlooswolfhond is onderdeel van het Nederlands erfgoed en moet daarom in stand worden gehouden.

De natuur laat ons zien dat het gaat om genenvariatie en niet om het produceren van showkampioenen.  Een showkampioen is heel iets anders dan een gezonde en vitale hond. Lijsten met showuitslagen zul je dan ook niet aantreffen op onze website. We leggen liever de nadruk op het fokken van gezonde honden.

Vinden we rastype en raszuiverheid dan niet belangrijk? Natuurlijk wel, maar niet alleen zaligmakend. Honden kunnen onmogelijk decennialang én gezond én raszuiver worden gefokt. Wij brengen met ons fokbeleid de verwantschap van de honden terug om de inteelt beheersbaar te houden. Daarom kruisen we, onder streng gecontroleerde voorwaarden, druppelsgewijs vers bloed in. Dit outcrossprogramma is een essentieel onderdeel van ons fokbeleid.

Uitgeselecteerde pups van dit fokprogramma worden teruggefokt op raszuivere Saarlooswolfhonden. Zo behouden we het rastypische uiterlijk en het bijzondere karakter van ons ras. Ieder AVLS lid kan op vrijwillige basis meedoen aan dit belangrijke fokprogramma, want we kennen geen van bovenaf opgelegde fokkerij. Bij de AVLS bepalen de leden hoe ze willen fokken, niet de vereniging. (zie ook Antwoorden op vragen)