AVLS Bestuur

Graag stellen we onze bestuursleden aan je voor. Klik op de envelop naast de naam als je iemand een mail wilt sturen. Scrol verder naar beneden om onze missie te lezen.

Gerrie Pols
Gerrie PolsVoorzitter
Marianne Eggink
Marianne EgginkSecretaris
Jan Dirkzwager
Jan DirkzwagerPenningmeester
Ineke Pompen
Ineke PompenActiviteiten
Maria Schipper
Maria SchipperGezondheid

Onze missie

De Saarlooswolfhond voor de toekomst behouden, dát is het belangrijkste doel van de AVLS.  De generaties na ons moeten immers ook kunnen genieten van dit prachtige ras.  De natuur laat ons zien dat het gaat om genenvariatie en niet om het produceren van showkampioenen. Lijsten met showuitslagen zul je dus niet aantreffen op onze website. We fokken liever gezonde en vitale honden.

Vinden we rastype en raszuiverheid dan niet belangrijk? Natuurlijk wel, maar niet alleen zaligmakend. Honden kunnen onmogelijk decennialang én gezond én raszuiver worden gefokt. Wij willen de verwantschap van de honden terugbrengen om de inteelt beheersbaar te houden. Daarom kruisen we, onder streng gecontroleerde voorwaarden, druppelsgewijs vers bloed in. Dit outcrossprogramma is een essentieel onderdeel van ons fokbeleid.

Na de outcross worden de uitgeselecteerde pups teruggefokt op raszuivere Saarlooswolfhonden. Zo behouden we het rastypische uiterlijk en het bijzondere karakter van ons ras. Ieder lid van de AVLS kan op vrijwillige basis meedoen aan dit belangrijke fokprogramma. We kennen geen van bovenaf opgelegde fokkerij. Bij de AVLS bepalen de leden hoe ze willen fokken, niet de vereniging. (zie ook Antwoorden op vragen)