Working Husky

Willows nest

De AVLS kreeg bericht van fokster Marijke Saarloos dat op zaterdag 13 april Sansa Willow van de Zevenhuizerplas 10 pups heeft geworpen. De vader is Karolottes Kay Malik. Er werden 3 bosbruine teefjes, 1 bosbruin reutje, 2 wolfsgrauwe reutjes en 4 wolfsgrauwe teefjes geboren. Moeder en kroost maken het goed. De gewichten varieerden van 410 tot 490 gram. Alle gegevens over de ouderdieren vind je op onze webpagina met de dekmeldingen. Dit nest is de F2 generatie SWH x Working Husky. De pups zijn van grote betekenis voor ons outcrossprogramma. In het koopcontract zijn dan ook voorwaarden opgenomen indien een pup wordt uitgeselecteerd voor de outcross. Heb je interesse in een pup? Neem dan contact op met fokster Marijke Saarloos. Neem voor vragen over de outcross contact op met de AVLS.

13 april 2019|Categorieën: Nestmeldingen, Working Husky|

Willow x Malik

Sansa Willow v.d. Zevenhuizerplas (F1 outcross Saarlooswolfhond/Siberische Husky) is op zondag 10 februari gedekt door Karolottes Kay Malik. De dekking valt onder het outcrossproject van de AVLS. De dracht is bevestigd. Er werden op de echo minstens 6 pups gezien. De pups worden in de tweede week van april verwacht. Pupkopers dienen er rekening mee te houden dat in het koopcontract voorwaarden zijn verbonden aan het op latere leeftijd fokken met deze pups. Heb je interesse in een pup? Neem dan contact op met fokster Marijke Saarloos.

De reu: Karolottes Kay Malik (roepnaam Malik), Wolfsgrauw, Geboren 15-06-2014, Stamboeknummer: NHSB 2970348, ECVO vrij op alle punten 22-11-2018, Dwerggroei vrij, Degeneratieve Myelopathie vrij, HD A.

De teef: Sansa Willow van de Zevenhuizerplas, Wolfsgrauw, Geboren 01-08-2016, Stamboeknummer: NHSB 3052383 , ECVO vrij op alle punten 15-03-2018, Dwerggroei vrij, Degeneratieve Myelopathie vrij, HD A, ED vrij (schriftelijke verklaring arts)

11 februari 2019|Categorieën: Dekmeldingen, Working Husky|

Keuring F1 op 15 april 2018 WILLOW

Op zondag 15 april 2018 vond de eindkeuring plaats van de F1 outcross SWH x Husky Sansa Willow van de Zevenhuizerplas, roepnaam Willow. De teef is toegelaten voor de fok.

Download hier het keurrapport van Willow.

19 april 2018|Categorieën: Working Husky|

Keuring F1 op 9 april 2017 WILLOW

Op zondag 9 april 2017 vond de keuring plaats van de F1 outcross SWH x Husky Sansa Willow van de Zevenhuizerplas, roepnaam Willow.

Download hier het keurrapport van Willow.

 

12 april 2017|Categorieën: Working Husky|

Eerste indruk Sansa Willow van de Zevenhuizerplas

Verslag van het bezoek van Monique van Boxtel en Jan Ebels bij Marijke Saarloos voor het bekijken van Sansa Willow van de Zevenhuizerplas, roepnaam Willow,  op 15-11-2016.

Sansa Willow van de Zevenhuizerplas NHSB G-0 3052383  Geb: 1-8-2016
Vader: Run Before Beauty’s Gaucho NHSB  2783298 Siberian Husky
Moeder: Lica Kadin van de kilstroom NHSB 2771895 Saarlooswolfhond

Door Jan Ebels
Ik heb een geschreven verslag gemaakt en niet het formulier gebruikt omdat je hier voor een pup meer informatie kwijt kunt en dit nog geen officiële beoordeling is, maar een eerste indruk.

Algemeen:
We waren verrast door de grootte op deze leeftijd. Ze staat hoog op de benen. Dit komt meer van de Saarloos dan van de over het algemeen wat kleinere Husky. Toch sluit het mooi aan omdat we hebben gezocht naar een hoog op de benen staande werkende Husky.

Het is een goed opgegroeide pup van 15 weken, licht gestrekt. Vrij, zoals een pup hoort te zijn, maar toch ook wel terughoudend in het begin, meer t.o.v. mij dan naar Monique.
Ze is goed opgegroeid en heeft stevig en krachtig bone. Zou iets meer “puppenvet” mogen hebben, maar ziet er zeker niet te mager uit.

Hoofd:
Duidelijk wigvormig, goed parallel en droog. Verhouding schedel voorsnuit 1:1. Goede stop. Schedel al tamelijk vlak. Oren mooi geplaatst, goed staand en breed bij de aanzet, enigszins puntig en niet echt vlezig.
Oog mooi geplaatst en goede vorm, maar wel te donker.
Schaargebit, nog in de wisselfase.
Wat opvalt is de stevige en volle onderkaak.

Lichaam en ledematen:
Normale goede nek. Rechte rug. Vrij vlak in rib en oogt hierdoor momenteel wat smal.
Nog zeer weinig voorborst. Borstdiepte goed voor de leeftijd. Kruis zou iets minder mogen hellen.
Voorhand kan beter (meer) gehoekt zijn.
Achterhand goed gehoekt.
Sterke en stevige benen met stevige en goed gesloten hazenvoeten.
Lange staart, ruim voorbij de hak, die ze heel goed draagt.

Vacht en kleur:
Goede vacht, donker wolfsgrauw met lichte aftekeningen die scherp en duidelijk begrenst zijn.

Gangwerk heb ik niet naar gekeken omdat het hiervoor te donker was. Op video’s hebben we gezien dat ze zeer beweeglijk en speels is, zoals het hoort.
Het gangwerk zien we later wel beter.

Ik heb de foto’s van Gaucho nog eens weer bekeken en concludeer dat Willow hier toch wel op lijkt.
De steile voorhand, het wat hellende kruis en de kleuraftekening zie je terug.
Jan Ebels

Hoofd profiel

Hoofd profiel

Hoofd vooraanzicht

Hoofd vooraanzicht

Zijaanzicht 1

Zijaanzicht 1

zijaanzicht 2

zijaanzicht 2

17 november 2016|Categorieën: Working Husky|

Lica’s pup

Op maandag 1 augustus heeft Lica Kadin van de Kilstroom een pup geworpen. Het is een wolfsgrauw teefje van 595 gram. Moeder en pup maken het goed. De vader is de working husky Run Before Beauty’s Gaucho. Dit teefje is de eerste generatie (F1) SWH x Working Husky uit het AVLS outcrossproject. De pup heeft al een baasje gevonden. Helaas moesten veel pupkopers worden teleurgesteld die graag een pup uit deze fokcombinatie wilden. Meer info over het outcrossproject en over dit nest is te vinden op onze website.

1 augustus 2016|Categorieën: Algemeen nieuws, Working Husky|

Dekking Lica x Gaucho

In het kader van het outcrossproject is Lica Kadin van de Kilstroom op zaterdag 28 mei 2016 gedekt door de Siberische Husky Run Before Beauty’s Gaucho. Het is de eerste inkruising van het tweede ras (de Working Husky) in de Saarlooswolfhond. Het gaat dus om de F1 generatie. Als de dekking succesvol is, worden de pups rond eind juli verwacht.

30 juni 2016|Categorieën: Working Husky|