Dekreuen

Dit is de lijst met dekreuen. Van een aantal reuen is DNA opgeslagen in MyDogDna. Dat  staat bij de betreffende reu vermeld. De link leidt rechtstreeks naar de DNA gegevens van de reu. Met de breedertool in MyDogDna kun je zien of een teef genetisch goed past bij een reu. Heb je vragen over MyDogDna, neem dan contact op met het secretariaat. Voor meer informatie over een reu dien je contact op te nemen met de eigenaar. Check altijd zelf de gegevens! De AVLS is hiervoor niet verantwoordelijk.

Kami

Naam Jon Snow Kami v.d. Zevenhuizerplas
Reg. Nr. NHSB 3080100
Geboren 23-04-2017
Kleur Wolfsgrauw
HD A
PRA Vrij (19-06-2019)
Cataract Vrij (19-06-2019)
Dwerggen Vrij
DM Vrij
ED Vrij
Eigenaar Elise Pauëlsen-van Hengst
Contact epauelsen@yahoo.com

Kami is een echte Saarlooswolfhond, niet alleen qua uiterlijk maar ook qua karakter. Met zijn mooie en ras typische voorkomen mogen wij hem inmiddels zelfs Nederlands Kampioen noemen. Kami is een vriendelijke hond. In huis is hij erg rustig (aartslui, zou je haast kunnen zeggen), maar hij wordt erg blij van het ontmoeten van soortgenoten. Tegenover andere honden maakt hij een duidelijk onderscheid tussen honden van kleinere rassen en honden van hetzelfde formaat. Waar hij zich rustig opstelt ten opzichte van kleine honden (rustig liggen tot de ander dichterbij durft te komen) wordt hij erg blij van honden die net zo groot zijn als hij: speelkameraadjes! Samen rennen en spelen doet hij graag.

Intacte reuen van dezelfde leeftijd zijn wel een dingetje; Kami laat dan graag zien hoe stoer hij is. Dit doet hij door zich groot te maken en zich vocaal te laten horen. Vocaal is hij sowieso. Iedere begroeting gaat gepaard met een vrolijk praatje. Huilen als een wolf kan hij ook en laat hij graag horen als er een brandweerwagen voorbij rijdt.Tegenover vreemden stelt hij zich terughoudend op. Hij heeft liever niet dat ze hem in zijn ogen aankijken of te dichtbij komen. Als je vrienden met hem wil worden is het het slimst om hem te negeren.

Na een paar minuten zal hij naar je toe komen om even aan je te snuffelen. Het fijnst vindt hij het als hij zelf de afstand kan bepalen.Hij kan wel wat angstig zijn naar ‘dingen’ in de lucht – boven hem. Bijvoorbeeld een luchtballon, of een zendmast die flink afsteekt tegen een strakblauwe lucht. Ook is hij geen held met onweer. Vuurwerk daarentegen is geen enkel probleem.

Al met al is Kami een lieve, rustige hond, die – net als elk dier – een eigen gebruiksaanwijzing heeft. Een mooie Saarloos die graag bij zijn gezin is. Die graag languit op de bank ligt. Liefst nog met het hele gezin eromheen. Meer foto’s van Kami zijn te zien op Instagram: @kami_the_wolfdog. Kami is ook te vinden in MyDogDna.

Categorieën: Dekreuen|

Kuro

Naam Wolfnight`s Wind of the Wolf
Reg. Nr. FI44725/17
Geboren 18-06-2017
Kleur Wolfsgrauw
HD A
PRA Vrij (02-2019)
Cataract Vrij (02-2019)
Dwerggen Vrij
DM Vrij
ED
Eigenaar Janica Heikkinen
Contact kennelwolfnight@outlook.com

Kuro heeft het typische karakter van een Saarlooswolfhond. Hij is sociaal met andere honden. Hij is niet zwaar, maar sportief gebouwd met een typisch mannelijk uiterlijk. Kuro is een gemakkelijke en rustige hond en is te vinden in Mydogdna.

Categorieën: Dekreuen|

Inti

Naam Jamie Malik van de Zevenhuizerplas
Reg. Nr. NHSB 3080099
Geboren 23-04-2017
Kleur Bosbruin
HD A
PRA Vrij (16-05-2019)
Cataract Vrij (16-05-2019)
Dwerggen Vrij
DM Vrij
ED Vrij (verklaring dierenarts)
Eigenaar Jeroen Hempenius/Paola Chavez Palacios
Contact jp.hempenius@gmail.com

Inti is een goed gebouwde stabiele en rustige Saarloos, niet dominant maar zelfverzekerd en beleefd tegenover andere honden. Zeer gesteld op zijn roedel en houdt deze tijdens het wandelen altijd in de gaten. Hij knuffelt graag en is zeer aanhankelijk. Negeert/tolereert vreemde mensen. Drukke kinderen vermijdt hij en blijft dan het liefste op afstand. Bosbruine beauty met zeer expressieve ogen die je doordringend aan kunnen kijken als hij het er niet mee eens is. Inti is een intelligente en zelfstandige Saarloos die zich niet laat dwingen en ook niet laat omkopen met voedsel en houdt van rust en kalmte. Inti is te vinden in MyDogDNA.

Categorieën: Dekreuen|

Eddy

Naam Baka Inu the Legend of Ed the Red
Reg. Nr. NHSB 2977963
Geboren 25-8-2014
Kleur Bosbruin
HD A
PRA Vrij mei 2019
Cataract Vrij mei 2019
Dwerggen Vrij door afstamming
DM Vrij door afstamming
ED Vrij
Eigenaar Esther Siteur van Rijnstra
Contact frog-o-rama@hotmail.com

Eddy is een sterke hond met een stabiel karakter. Hij weet precies wat hij wil en wat hij niet wil. Je kunt hem niet dwingen om iets te doen. Niettemin is hij niet dominant en onderdanig aan de oude hond met wie hij samenleeft. Hij is kan ook heel goed overweg met andere honden. Hij heeft weinig jachtinstinct en kan goed overweg met katten en andere kleine dieren. Eddy is nergens bang voor en is erg nieuwsgierig. Hij vindt alle mensen geweldig en houdt ervan in het middelpunt van de belangstelling te staan. Hij is voorzichtig en vriendelijk met kleine kinderen. Eddy is erg onafhankelijk en moet zijn eigen beslissingen kunnen nemen. Eddy neemt zijn taak als gezelschapshond zeer serieus en rent bijna elke dag vrij rond naast het paard waar zijn bazinnetje op rijdt. Op zijn manier is hij er heel goed in. Hij is niet erg gehoorzaam, maar accepteert de regels en houdt zich daar zeer betrouwbaar aan. Eddy was een zeer uitputtende en wilde pup, maar is een stuk kalmer, aanhankelijker en afhankelijker geworden op volwassen leeftijd. In huis slaapt hij bijna alleen maar. Hij is altijd de laatste die ‘s morgens opstaat. Eddy is fysiek erg veerkrachtig. Als jonge hond heeft hij lange afstanden afgelegd en er nooit problemen mee gehad. Eddy heeft een zeer sterke band met ons en zou vaak graag in ons willen kruipen. Desalniettemin vindt hij het ook leuk om de buren onafhankelijk te bezoeken wanneer hij zich verveelt op onze boerderij. Alleen blijven vindt Eddy erg moeilijk. Maar met een andere hond samen is het goed mogelijk gedurende enkele uren.

 

Categorieën: Dekreuen|

Brego

Naam SIR BREGO v.d. ZEVENHUIZERPLAS
Reg. Nr. NHSB 2988022
Geboren 01-12-2014
Kleur Wolfsgrauw
HD A
PRA Vrij 20-03-2019
Cataract Vrij 20-03-2019
Dwerggen Drager
DM Vrij
ED  Vrij (verklaring dierenarts)
Eigenaar Nicoline Roos
Contact nj.roos@outlook.com

Brego is een zeer rastypische Saarlooswolfhond, dit blijft ook op shows niet onopgemerkt. Hij heeft een prachtig hoofd, goede vacht, en mooi gangwerk. Brego heeft een zelfstandig karakter en is gevoelig voor veranderingen. Hij is erg vocaal en geeft gedurende de dag gevraagd en ongevraagd zijn mening. Hij is zowel binnen als buiten flink terughoudend naar vreemden. Dit uit zich in vluchtgedrag en hard blaffen, en dit kan hij lang volhouden. Brego luistert goed, heeft weinig jachtinstinct en kan vrijwel overal loslopen. Hij is erg rustig in huis, steelt geen eten en sloopt niet. Brego kan prima uren alleen thuis blijven (wel met mijn andere hond), buitenshuis treedt zijn verlatingsangst op en mag ik niet weg. Tijdens mijn werk op de hondenschool en in de uitlaatservice is hij een waardevolle aanvulling. Sociaal met andere honden, geeft bange honden steun en heeft een engelen geduld met de puppy’s. Brego is te vinden in MyDogDna.

Categorieën: Dekreuen|

Rhaegar

Naam CELEBORN RHAEGAR INDYO RÁCARON
Reg. Nr. VDH 15/09100614
Geboren 04-07-2015
Kleur Wolfsgrauw
HD A
PRA Vrij 12-10-2018
Cataract Vrij 12-10-2018
Dwerggen Vrij
DM Vrij
ED
Eigenaar Stefanie Koboltschnig
Contact st.koboltschnig@gmail.com

Rhaegar is een rustige en zachtaardige hond. Hij is erg terughoudend voor mensen die hij niet kent en heeft wat tijd nodig om te wennen. Als de persoon echter een andere hond bij zich heeft, ontdooit hij veel sneller. Hij is over het algemeen heel vriendelijk met andere honden, reuen en teven. Hij toont een vrij open en zelfverzekerd temperament met andere honden en is altijd enthousiast om met hen te communiceren en te spelen. Zoals gebruikelijk bij de Saarlooswolfhond heeft hij zich sterk verbonden met ‘zijn’ mensen. Rhaegar zou ze overal volgen, zelfs op plaatsen waar hij niet echt van houdt. Rhaegar heeft in Duitsland een foktoelating gekregen op 18 oktober 2018. Rhaegar is te vinden in MyDogDna

Categorieën: Dekreuen|

Weylyn

Naam HOWLING BY MOONLIGHT ODON WEYLYN
Reg. Nr. NHSB 3126384
Geboren 15-04-2015
Kleur Wolfsgrauw
HD A
PRA Vrij 11-09-2018
Cataract Vrij 11-09-2018
Dwerggen Vrij door afstamming
DM Drager
ED Vrij
Eigenaar Marisca Hol
Contact marisca80@gmail.com

Weylyn is buiten een zeer open reu. In huis moet hij je echter eerst even beter leren kennen, maar hij komt al gauw bij je uit nieuwsgierigheid. Bij mannen duurt het altijd iets langer. Weylyn is zeer speels en lomp. Hij houdt ervan om op zijn tijd iets samen te ondernemen. Hij doet dan ook samen met mij een paar keer per jaar mee aan de dogsurvival. Weylyn is geen dominante reu, maar wel een leider als dit nodig is. Hij lost dit op door wat er gaande is te onderbreken met er tussen doorlopen en voor afleiding te zorgen. Weylyn is totaal geen jager of wegloper en blijft in de buurt. Hij is zeer sociaal naar andere honden. De DNA resultaten van Weylyn vind je in Embark.

Categorieën: Dekreuen|

Loki

Naam ARTO LOKI ELENYA NARMO
Reg. Nr. CMKU/SAV/93/14
Geboren 16-06-2014
Kleur Wolfsgrauw
HD A
PRA Vrij 13-10-2016
Cataract Vrij 13-10-2016
Dwerggen Vrij
DM Drager
ED Vrij
Eigenaar Lucie Netolická
Contact lucisek137@seznam.cz

In één woord: Loki is levendig. Soms is hij een ramp, maar Loki kan een geweldige, rustige metgezel zijn. Vanaf het begin is hij altijd zelfbewust geweest. Loki houdt van reizen en menselijk gezelschap (maar hij kiest er soms voor naar wie hij meteen toe zal gaan en naar wie hij eerst zal blaffen). Zodra iemand zijn gunst wint, wordt hij een grote knuffelaar. Hij vindt drukte, reizen met de auto en de trein geen probleem. De basisbeginselen van gehoorzaamheid heeft hij allemaal makkelijk geleerd. Loki leeft in een roedel onder zijn oudere Tsjechoslowaakse wolfshondgenoot. Hij is niet onderdanig, maar hij vertoont ook geen dominant gedrag. Hij is energiek, houdt van beweging en vooral van rennen en springen. Hij is zeer gesteld op zijn roedel. Met wandelen heeft hij de neiging om ze allemaal samen te groeperen. Loki kan ook een beetje lastig zijn, vooral vanwege zijn overmatige energie. Soms heeft hij zoveel energie dat hij niet weet hoe ermee om te gaan. Dan gedraagt hij zich als een grote pup. Op evenementen is hij kalm in menigten, onverschrokken maar toch gereserveerd. Loki is een mooie hond met een perfect karakter, en past heel goed in onze roedel, want ik ben een zeer actieve persoon met een aantal gekke ideeën.

Categorieën: Dekreuen|

Sam

Naam ARNO SAMAEL ELENYA NARMO
Reg. Nr. CMKU/SAV/92/14
Geboren 16-06-2014
Kleur Wolfsgrauw
HD A
PRA Vrij 25-05-2017
Cataract Vrij 25-05-2017
Dwerggen Vrij
DM Vrij
ED Vrij
Eigenaar Martina Schulhofová
Contact liukwolf@gmail.com

Samael heeft een schofthoogte van 72 cm en weegt 37 kg. Het is een zachtaardig mannetje, hij houdt van zijn roedel en kan de hele dag op de bank knuffelen. Sam is gereserveerd voor vreemden, maar na een tijdje accepteert hij ze wel. Als de baas in gevaar is, zal hij hem verdedigen. Hij is wantrouwig tegenover vreemde dingen. Sam leeft zonder problemen in ons appartement en sloopt niet. Het is een rustige hond. Het openbaar vervoer is geen groot probleem voor hem. Hij woont samen met een oude hond en houdt heel veel van hem. Sam houdt ook van teefjes. Hij zoekt geen conflict met reuen, maar is niet onderdanig. Samuel is goed getraind en opgevoed.

Categorieën: Dekreuen|

Ragnar

Naam BRÓG RAGNAR ELENYA NARMO
Reg. Nr. CMKU/SAV/127/15
Geboren 24-07-2015
Kleur Wolfsgrauw
HD B
PRA Vrij 23-03-2018
Cataract Vrij 23-03-2018
Dwerggen Vrij
DM Drager
ED Vrij
Eigenaar Katerina Fabiánová
Contact katka.fabianova@gmail.com

Ragnar is een lieve, langbenige Saarlooswolfhond. Hij is levendig, speels en een beetje gek. Hij is meestal terughoudend bij mensen die hij niet kent, maar voor mensen die deel uitmaken van zijn roedel is hij erg aanhankelijk en knuffelig. Ragnar houdt van andere honden, vooral grijze en vooral teefjes. Hij is een echte Casanova bij de dames. Hij houdt van ze en weet heel goed hoe ze van hem moeten houden. Ook kan hij goed communiceren met andere honden en weet hoe hij zijn emoties moet tonen. Ragnar kan wel behoorlijk chagrijnig zijn als hij moe is. Thuis is hij een brave jongen, hij slaapt de hele dag op bed of op de bank, wachtend tot de baasjes thuiskomen. Hij sloopt niet en steelt niet. Op wandelingen in de natuur kan hij zonder riem, want hij jaagt niet op wild. Hij gaat probleemloos mee naar de stad in bus, trein, tram, metro of auto. Ragnar is succesvol op hondenshows en heeft al veel nationale prijzen in Tsjechië gewonnen. Ragnar is je beste partner, je vriend en je familielid waar iedereen van kan dromen. Ragnar is te vinden in MyDogDnA

Categorieën: Dekreuen|

Morty

Naam BRISINGR MIRIMO ELENYA NARMO
Reg. Nr. CMKU/SAV/126/15
Geboren 24-07-2015
Kleur Wolfsgrauw
HD A
PRA Vrij 31-05-2018
Cataract Vrij 31-05-2018
Dwerggen Vrij
DM Drager
ED Vrij
Eigenaar Klára Trefná
Contact trefna.klara@gmail.com

Morty is een geweldige metgezel en hij windt iedereen om z’n vinger met zijn zachte, rustige karakter. Morty kan de hele tijd knuffelen met mensen die hij als vrienden heeft geaccepteerd. Hij negeert of tolereert vreemden – zowel mensen als blaffende kleine hondjes. Zodra hij een grijze vacht ziet, staat hij te popelen om een nieuwe vriendschap aan te gaan. Hij is niet onderdanig, maar hij wil zijn dominantie ook niet bewijzen. We wonen midden in de stad en Morty is gewend aan alle rumoer en geroezemoes zoals de metro, tram of bus.  Hij vindt het niet leuk om alleen te zijn. Waar wij gaan, gaat hij ook.  Uit eten, winkelen, vrienden bezoeken … noem maar op. Als het nodig is kunnen we hem alleen laten in een omheinde tuin, waar hij zich verstopt en slaapt. Hij heeft een hekel aan springen. Daarom heeft hij nooit geprobeerd te ontsnappen. Morty wacht nog op de resultaten van MyDogDNA.

Categorieën: Dekreuen|

Ragnar

Naam CHUMANI’S MATHEUS RAGNAR KENDO KADIN
Reg. Nr. 16-09100644
Geboren 22-05-2016
Kleur Bosbruin
HD A
PRA Vrij 25-5-2018
Cataract Vrij 25-5-2018
Dwerggen Vrij
DM Vrij
ED Vrij
Eigenaar Richard L. Jones
Contact richard@richdon-koi.com

Ragnar is een heel vrije Saarlooswolfhond en laat die ‘Chumani blaf’ horen als er vreemden komen. Hij heeft een geweldig karakter zodra hij je eenmaal kent. Zijn enige nadeel is dat hij het grootste deel van ons bed in beslag neemt. Zijn nakomelingen zijn ook erg open. Het is ook mogelijk om sperma af te nemen en te verzenden zodat fokkers met hun teef niet naar het VK hoeven te reizen. Ragnar kun je vinden in MyDogDna.

Categorieën: Dekreuen|

Agga

Naam AGGA CHAKOTEY ROSENWOLF
Reg. Nr. CMKU/SAV/104/15
Geboren 15-4-2015
Kleur Bosbruin
HD A1
PRA Vrij september 2018
Cataract Vrij september 2018
Dwerggen Vrij
DM Vrij
ED Vrij
Eigenaar Jana Rosenbergová
Contact rosenwolf@saarloosvlcak.cz

Agga heeft een schofthoogte van 73 cm en weegt 35 kg. Hij heeft een fijn karakter en houdt van alle vrouwen. Agga is erg sociaal met andere honden en mensen. Hij mist een klein stukje van zijn rechteroor, door spel met andere Saarloosjes in de roedel. Agga wacht nog op de resultaten van MyDogDna.

Categorieën: Dekreuen|

John Loki

Naam CHUMANI’S JOHN LOKI
Reg. Nr. VDH 14/09100551
Geboren 08-11-2014
Kleur Wolfsgrauw
HD A1
PRA Vrij 14-02-2018
Cataract Vrij 14-02-2018
Dwerggen Drager
DM Vrij
ED
Eigenaar Dr. Anke Schäfers
Contact privatshop@gmx.de

John Loki heeft een uitgesproken vrij karakter. Hij heeft een geldige foktoelating van de VDH. John Loki vertrouwt elke onbekende persoon en hij gedraagt zich goed met andere reuen. Naast veel prijzen op hondenshows te hebben gewonnen, is hij ook BOB geworden en heeft hij de titel VDH kampioen ontvangen.

Categorieën: Dekreuen|

Chinook

Naam CAINE DI TERRA DEL LUPO
Reg. Nr. NHSB 2923274
Geboren 08-05-2013
Kleur Wolfsgrauw
HD A
PRA Vrij 22-05-2018
Cataract Vrij 22-05-2018
Dwerggen Vrij door afstamming
DM Vrij door afstamming
ED
Eigenaar Sandra van Doornmalen-Quik
Contact sandraquik@hotmail.com

Chinook is een vrije en sociale hond, hij gaat graag op mensen af en is nieuwsgierig van karakter. Het liefst krijgt hij alle aandacht, hij is een enorme knuffelkont. Hij is een zelfverzekerde reu, vooral op bekend terrein. Wandelen in de open natuur vindt hij heerlijk en hij gaat graag mee op wandel-kampeervakantie. Dan kan Chinook waaks en beschermend zijn. Thuis kan hij goed alleen blijven en vertoont hij geen sloopgedrag. Heerlijk voor een Saarlooswolfhond.

Categorieën: Dekreuen|