Dekreuen2023-03-08T17:27:21+01:00

Dekreuen

De gegevens van een reu op deze lijst kunnen verouderd zijn. Check daarom altijd de gegevens met de eigenaar van de dekreu. Volgens het AVLS fokreglement mag een reu maximaal 3 nesten voortbrengen. Na het maximum van 3 voortgebrachte nesten worden de reuen van de lijst verwijderd. Dit geldt ook als zij hun 10e levensjaar hebben bereikt.

Baer. Aantal nesten: 0

Naam Buulderbosch Baer Yumoja (roepnaam Baer)
Reg. Nr. NHSB Bijl. G-1 3258753
Geboren 04-12-2021
Kleur Wolfsgrauw
HD A
ECVO Vrij (16-11-2023)
PCYT2-D n.n.b.
Dwerggen Vrij
DM Vrij
ED Vrij Schriftelijke verklaring arts
Eigenaar Wia Smit
Contact Wia Smit

Algemeen:
Baer is een reu uit het outcrossproject van de AVLS met de Podenco. Hij heeft een G-1 stamboom, dat wil zegen dat zijn nakomelingen onderdeel van het outcrossproject zijn. In Embark heeft Baer een COI van 21%.

Karakter:
Baer is vrij naar andere mensen. Hij is actief en gaat goed om met andere honden. Hij is ook een echte een knuffelkont en dol op eten. Baer heeft jachtinstinct. Hij heeft een lief en zacht karakter en is vrij en speels. Baer brengt graag een balletje terug.

Categories: Dekreuen|

Brasser. Aantal nesten: 0

Naam Buulderbosch Brasser Yumoja (roepnaam Brasser)
Reg. Nr.  NHSB Bijl. G-1 3258755
Geboren 04-12-2021
Kleur Wolfsgrauw
HD A
ECVO Vrij (16-11-2023)
PCYT2-D n.n.b.
Dwerggen Vrij
DM Vrij
ED Vrij Schriftelijke verklaring arts
Eigenaar Wia Smit
Contact Wia Smit

Algemeen:
Brasser is een reu uit het outcrossproject van de AVLS met de Podenco. Hij heeft een G-1 stamboom, dat wil zegen dat zijn nakomelingen onderdeel van het outcrossproject zijn. In Embark heeft Brassen een COI van 17%.

Karakter:
Brasser is een rustige, lieve en knuffelige hond. Hij heeft even tijd nodig om aan een nieuwe situatie te wennen en kijkt dan eerst even de kat uit de boom. Op zich is Brasser vrij, maar hij heeft wat meer tijd nodig dan zijn broer Baer. Brasser heeft een vrolijk en zacht karakter.

Categories: Dekreuen|

Moby. Aantal nesten: 0

Naam Pluto (roepnaam Moby)
Reg. Nr. NHSB: Bijl. G-2 3259948
Geboren 15-12-2021
Kleur Wolfsgrauw
HD A
ECVO Vrij (24-01-2024)
PCYT2-D volgt
Dwerggen Drager
DM Vrij
ED Vrij Schriftelijke verklaring arts
Eigenaar B. Tuynman
Contact B. Tuynman

Algemeen:
Moby is een reu uit het outcrossproject van de AVLS met de Northern Inuit Dog. Hij heeft een G-2 stamboom, dat wil zegen dat zijn nakomelingen een volledige stamboom zullen krijgen. In Embark heeft Moby een COI van 18%.

Karakter:
Moby, ook bekend als Pluto, is een slimme en liefdevolle hond met een speelse en sociale aard. Hij maakt gemakkelijk vrienden, zowel met mensen als met andere honden, en past zijn speelstijl aan de grootte van zijn speelkameraadjes aan. Hoewel hij thuis een rustige metgezel is, die graag naast je komt liggen met een bot, heeft hij ook een ondeugende kant. Hij vindt het b.v. erg leuk om de schuifdeuren van winkels te openen met een sprong om vervolgens dood leuk verder te lopen. Bezoek wordt warm ontvangen. Gasten worden na overnachting voortaan met extra enthousiasme begroet als deel van de roedel. Reizen met de auto, alleen thuis zijn, of bezoekjes aan de dierenarts zijn voor Moby geen probleem. Hij past zich aan en benadert nieuwe ervaringen enthousiast en nieuwsgierig, wat hem een fijne metgezel maakt.

Categories: Dekreuen|

Alpha. Aantal nesten: 0

Naam Alpha-Kadin van de Kilstroom
Reg. Nr. NHSB Bijl. G-1 3154915
Geboren 13-04-2019
Kleur Wolfsgrauw
HD A
ECVO Vrij (28-08-2021)
PCYT2-D Vrij
Dwerggen Vrij
DM Vrij
ED Vrij Schriftelijke verklaring arts
Eigenaar Bianca Witvers
Contact Bianca Witvers

Algemeen:
Alpha is een F2 reu uit het outcrossproject van de AVLS met de Husky. Hij heeft een G-1 stamboom, dat wil zegen dat zijn nakomelingen onderdeel van het outcrossproject zijn. Alpha heeft een COI (inteeltcoëfficiënt) van 19%.

Karakter:
Alpha is een lieve rustige reu, die veel van knuffelen houdt. Hij is erg nieuwsgierig naar bezoek, als je hem aanhaalt gaat hij niet meer bij je weg. Alpha kan heel goed een paar uurtjes alleen blijven. De meeste Saarlooswolfhonden staan bekend om dingen slopen, maar Alpha heeft nog nooit wat gesloopt. Buiten kan hij wel schuw reageren op dingen die hij niet kent, maar als je hem aanhaalt blijft hij naast je staan. Alpha kan goed aangeven als hij eten wil of wat lekkers. Hij kan ook goed met andere honden spelen, zeker met kleinere hondjes. Hij doet dan rustig en zachtjes. Alpha luistert goed en vindt het leuk om met een touw of bal te spelen in de tuin.

Categories: Dekreuen|

Indy. Aantal nesten: 0

Naam Roku (roepnaam Indy)
Reg. Nr. NHSB Bijl. G-1 3216486
Geboren 07-12-2020
Kleur Bosbruin
HD A
ECVO Vrij (07-12-2022)
PCYT2-D Vrij
Dwerggen Vrij
DM Drager
ED Vrij Schriftelijke verklaring arts
Eigenaar Ellemieke Zaal en Jan Altorf
Contact Ellemieke Zaal

Algemeen:
Indy is een F2 reu uit het outcrossproject van de AVLS met de Noorse Elandhond. Hij heeft een G-1 stamboom, dat wil zegen dat zijn nakomelingen onderdeel van het outcrossproject zijn. In Embark heeft Indy een COI van 17%.

Karakter:
Indy is een eigenzinnige reu met veel zelfvertrouwen. Hij is open naar mensen, komt graag tegen je aan staan om knuffels te ontvangen. Hij is vrolijk en speelt graag. Voor mensen (en sommige honden) is hij soms wel wat te ruw. Indy is snel ontspannen in nieuwe situaties, gaat graag mee op pad, ook op vakantie, in de tent, berghut of hotel. Hij werkt ook graag samen, zoals op de hondenschool, met speuren of canicrossen. Indy leeft in het gezin met twee katten. Buiten loopt hij vaak los. Dat gaat allemaal goed, zolang je rekening houdt met zijn sterke jachtinstinct.

Categories: Dekreuen|

Senna. Aantal nesten: 0

Naam Appa (roepnaam Senna)
Reg. Nr. NHSB Bijl. G-1 3216485
Geboren 07-12-2020
Kleur Bosbruin
HD A
ECVO Vrij (22-02-2024)
PCYT2-D Vrij
Dwerggen Vrij
DM Drager
ED Vrij Schriftelijke verklaring arts
Eigenaar F.J. Palm
Contact F.J. Palm

Algemeen:
Senna is een F2 reu uit het outcrossproject van de AVLS met de Noorse Elandhond. Hij heeft een G-1 stamboom, dat wil zegen dat zijn nakomelingen onderdeel van het outcrossproject zijn. In Embark heeft Senna een COI van 19%.

Karakter:
Senna is een vrolijk, rustig en makkelijk mannetje. Hij groeit op met zijn (half)broer Mickey (Nicks) en 5 inwonende puberkinderen en uiteraard met zijn baasjes. Hij vindt dit allemaal supergezellig. Nieuwe mensen vindt Senna spannend, hij trekt zich dan liever terug. Zolang nieuwe mensen hem met rust laten, zoekt Senna een rustig plekje voor zichzelf en komt wel even kennismaken wanneer hij dat wil. Een tijdje alleen en autorijden is geen probleem voor Senna. In tegenstelling tot zijn broer is Senna geen echte Houdini, maar meer van de freeze-reactie.

Categories: Dekreuen|

Silla. Aantal nesten: 0

Naam Silla-Kadin van de Kilstroom
Reg. Nr. NHSB Bijl. G-1 3154916
Geboren 13-04-2019
Kleur Wolfsgrauw
HD A
ECVO Vrij (19-04-2021)
PCYT2-D Vrij
Dwerggen Vrij
DM Vrij
ED Vrij Schriftelijke verklaring arts
Eigenaar Marco Brands en Agatha Hielkema
Contact Marco Brands en Agatha Hielkema

Algemeen:
Silla is een F2 reu uit het outcrossproject van de AVLS met de Husky. Hij heeft een G-1 stamboom, dat wil zegen dat zijn nakomelingen onderdeel van het outcrossproject zijn. In Embark heeft Silla een COI van 21%.

Karakter:
Silla heeft typische Saarloos karakterkenmerken. Hij is een atletische grote reu (76 cm schofthoogte, 30 kg) met een klein hartje. Hij is heel aanhankelijk naar dierbaren en is kenmerkend terughoudend naar onbekenden. Hij kent alle commando’s, maar weegt af waarom iets van hem wordt gevraagd. Je hebt zijn vertrouwen nodig. Hij heeft een goed jachtinstinct, ziet alles, maar in de keuze tussen ‘roedel of jagen’ kiest hij voor de roedel. Hij kan goed loslopen, ook met een sleeplijn. Met politiesirene, kerkklokken en ‘lang zal ze leven’ zingt hij mee. Hij heeft een arsenaal aan geluidjes waarmee hij dingen duidelijk maakt. Silla houdt van buiten zijn: snuffeltochten, vogels kijken, pootje baden in de zomer en kamperen. Hij is sociaal met andere honden en effectief en ervaren in zijn spelgedrag.

In huis is hij rustig, houdt van tegen je aanliggen op de bank. Geen sloopgedrag. Hij kan een dagdeel alleen thuis zijn, maar vindt het heerlijk als er iemand is. Wagenziekte bij lange ritten is met een reispil goed te controleren.

Categories: Dekreuen|

Mort. Aantal nesten: 0

Naam Aragorn Viggo Mista Melmë (roepnaam Mort)
Reg. Nr. CMKU/SAV/472/21
Geboren 11-07-2021
Kleur Wolfsgrauw
HD A
ECVO Vrij (12-04-2023)
PCYT2-D Drager
Dwerggen Drager
DM Vrij
ED Vrij
Eigenaar David Müller, Lucie Langerová
Contact Michaela Mičková

Mort is een vrolijke, altijd positieve en open Saarlooswolfhond. Hij vindt het heerlijk om nieuwe mensen te ontmoeten en benadert ze nieuwsgierig. Mort heeft een goede will to please. Hij woont in een gezin met katten en zijn kleine menselijke broertje die hij aanbidt. Mort communiceert heel goed met andere honden en heeft een natuurlijk zelfvertrouwen. Hij speelt graag met andere honden en gaat overal met zijn mensen mee.

Categories: Dekreuen|

Sokka. Aantal nesten: 0

Naam Rataplan (roepnaam Sokka)
Reg. Nr. NHSB Bijl. G-2 3259951
Geboren 15-12-2021
Kleur Wolfsgrauw
HD A
PRA Vrij (23-11-2023)
Cataract Vrij (23-11-2023)
Dwerggen Drager
DM Vrij
ED Vrij (schriftelijke verklaring arts)
Eigenaar G. van Delden
Contact G. van Delden

Algemeen: Sokka is een reu uit het outcrossproject van de AVLS met de Nortern Inuit Dog. Hij heeft een G-2 stamboom, dat wil zegen dat zijn nakomelingen een volledige stamboom zullen krijgen. In Embark heeft Sokka een COI van 21%.

Karakter: Sokka heeft een rustig, vredig en nieuwsgierig karakter. Hij is thuis erg relaxed en waakzaam en houd van een spelletje spelen. Hij is erg goed met andere honden, groot en klein. Sokka is ook dol op kinderen en doet heel voorzichtig met de kleintjes. Communiceren doet hij ook, hij geeft met kleine/zachte blafjes aan als hij wil spelen of als hij iets anders wenst. Sokka luistert erg goed, aan de lijn en los. Sokka heeft geen last van wagenziekte en kan ook goed alleen zijn.

Categories: Dekreuen|

Malchik. Aantal nesten: 0

Naam Snoopy (roepnaam Malchik)
Reg. Nr. NHSB Bijl. G-2 3259949
Geboren 15-12-2021
Kleur Wolfsgrauw
HD A
PRA Vrij (23-11-2023)
Cataract Vrij (23-11-2023)
Dwerggen Drager
DM Vrij
ED Vrij (schriftelijke verklaring arts)
Eigenaar S.Stoetzer
Contact S. Stoetzer

Algemeen: Malchik is een reu uit het outcrossproject van de AVLS met de Nortern Inuit Dog. Hij heeft een G-2 stamboom, dat wil zegen dat zijn nakomelingen een volledige stamboom zullen krijgen. In Embark heeft Malchik een COI van 21%.

Karakter: Malchik is een grote, vriendelijke reu met een evenwichtig karakter. In huis is hij een ontspannen hond, zo niet lui, die over het algemeen goed luistert. Naar mensen toe heeft hij een nieuwsgierige en open blik en benadert hen op een rustige manier. Hij is gewend om aan de lijn te lopen en dat doet hij dan ook keurig. Malchik is geen dominante hond en vooral een charmeur naar de teven toe. Hij woont samen met zijn oma en wordt ook nog eens wekelijks door zijn moeder onder handen genomen. Dit alles heeft hem gevormd tot een innemende persoonlijkheid.

Categories: Dekreuen|

Yuki. Aantal nesten: 0

Naam Loebas (roepnaam Yuki)
Reg. Nr. NHSB: Bijl. G-2 3259953
Geboren 15-12-2021
Kleur Wolfsgrauw
HD A
PRA Vrij (26-10-2023)
Cataract Vrij (26-10-2023)
Dwerggen Drager
DM Drager
ED Vrij (schriftelijke verklaring arts)
Eigenaar S.Stiemer
Contact S. Stiemer

Algemeen: Yuki is een reu uit het outcrossproject van de AVLS met de Nortern Inuit Dog. Hij heeft een G-2 stamboom, dat wil zegen dat zijn nakomelingen een volledige stamboom zullen krijgen. In Embark heeft Yuki een COI van 22%.

Karakter: Yuki heeft een zeer evenwichtig karakter. Hij is toegewijd en liefdevol voor zijn baasjes. Van nature is hij terughoudend tegenover vreemden. Qua karakter is het dus een echte Saarlooswolfhond. Verder is hij is dol op aandacht en knuffels. Thuis is hij een rustige hond met af en toe een speeluurtje. Yuki kan goed langer alleen zijn, buiten de bench, en vertoont geen sloopgedrag.

Categories: Dekreuen|

Hamish. Aantal nesten: 0

Naam Idéfix (roepnaam Hamish)
Reg. Nr. NHSB: Bijl. G-2 3259950
Geboren 15-12-2021
Kleur Wolfsgrauw
HD A
ECVO Vrij (9-11-2023)
PCYT2-D Drager
Dwerggen Vrij
DM Drager
ED Vrij (schriftelijke verklaring arts)
Eigenaar E. Geurts
Contact E. Geurts

Algemeen: Hamish is een reu uit het outcrossproject van de AVLS met de Nortern Inuit Dog. Hij heeft een G-2 stamboom, dat wil zegen dat zijn nakomelingen een volledige stamboom zullen krijgen. In Embark heeft Hamish een COI van 20%.

Karakter: Hamish is een lieve, maar ook boevige reu. Hij is kieskeurig in wie hij wel of niet direct vertrouwt. Hij houdt niet zo van vreemden thuis over de vloer en is dan op zijn manier waaks. In een andere omgeving is hij vrijer. Verder is Hamish nieuwsgierig en enthousiast en staat open voor nieuwe situaties. Hij kiest zelf of hij het waard vindt om direct te luisteren. Als hij het ergens niet mee eens is, maakt hij er een spelletje van met veel theater. Heb je zijn sympathie, dan is hij lief en meegaand. Hamish kan erg vocaal zijn, als je thuiskomt, of als hij zijn zinnen ergens op heeft gezet. Hij woont samen met een kat en dat gaat goed, al spreken ze niet altijd dezelfde taal, maar accepteren dit van elkaar. Hamish is het gelukkigst als hij samen met zijn baasje op stap mag. Hij gaat graag op lange snuffeltochten in de natuur. Hij heeft een goede jachtneus, dus blijft hierbij meestal aan de lange lijn. Thuis houdt hij van luieren, eten, televisie kijken (National Geographic) en samen spelen in de tuin. Het is een eigenzinnige hond, waar geen kwaad bot in zit.

Categories: Dekreuen|

Sam. Aantal nesten: 0

Naam Éomer Sam Indyo Rácaron
Reg. Nr. VDH 21/091 00893
Geboren 11-01-2021
Kleur Bosbruin
HD A2
ECVO Vrij (07-07-2022)
PCYT2-D Vrij
Dwerggen Vrij
DM Vrij
ED Vrij
Eigenaar Karin Scheller/Familie Schmider
Contact Karin Scheller

Sam woont in een gezin waar hij knuffelig en vertrouwt is. Hij woont samen met een teef en is met haar erg beschermend tegenover andere reuen. Als hij de andere honden kent, is hij wel meegaand. Sam is in het begin terughoudend voor vreemden, maar hij raakt niet in paniek en heeft geen uitgesproken vluchtinstinct. Hij gedraagt zich meestal neutraal tegenover vreemden. Sam heeft een rustig karakter. Als het hem een beetje te veel wordt, trekt hij zich terug.

Categories: Dekreuen|

Elrond Aantal nesten: 1

Naam Elrond Indyo Rácaron
Reg. Nr. VDH 21/091 00891
Geboren 11-01-2021
Kleur Wolfsgrauw
HD A1
ECVO Vrij (19-07-2023)
PCYT2-D Vrij
Dwerggen Vrij
DM Vrij
ED Vrij
Eigenaar Karin Scheller/Hans Dillenburg
Contact Karin Scheller

Elrond is een open reu, nieuwsgierig en geïnteresseerd in zijn omgeving. Met andere honden is hij meegaand maar wel vaak erg wild in het spel. Elrond heeft veel energie, met forceren en dwingen bereik je niets bij hem. Je hebt zijn medewerking en vertrouwen nodig. Elrond is erg aanhankelijk en knuffelig. Hij kan zonder problemen alleen blijven in het gezelschap van zijn zus en moeder. Als hij alleen moet zijn is het nog steeds erg moeilijk voor hem, maar ook dan kan hij kortere periodes aan. Als je samen reist, vindt hij het niet prettig om gescheiden te zijn van zijn roedel. Autorijden is voor hem geen probleem. Hij heeft jachtinstinct, maar dat is niet overdreven aanwezig.

Categories: Dekreuen|

Djairo. Aantal nesten: 0

Naam Djairo
Reg. Nr. NHSB 3157555
Geboren 06-05-2019
Kleur Wolfsgrauw
HD A
ECVO Vrij (21-03-2024)
PCYT2-D Vrij
Dwerggen Vrij
DM Drager
ED Vrij
Eigenaar Helma Broers-Prophitius
Contact Helma Broers-Prophitius

Djairo is een vriendelijke en lieve reu. Hij is 4 jaar oud en nog erg enthousiast en speels. Verder is hij is dol op aandacht en knuffels. Djairo heeft een fijn karakter. In het begin moet hij onbekenden wat beter leren kennen en dan is hij wat terughoudend. Qua karakter is het dus een echte Saarlooswolfhond.

Categories: Dekreuen|
Ga naar de bovenkant