Naam Silla-Kadin van de Kilstroom
Reg. Nr. NHSB Bijl. G-1 3154916
Geboren 13-04-2019
Kleur Wolfsgrauw
HD A
ECVO Vrij (19-04-2021)
PCYT2-D Vrij
Dwerggen Vrij
DM Vrij
ED Vrij Schriftelijke verklaring arts
Eigenaar Marco Brands en Agatha Hielkema
Contact Marco Brands en Agatha Hielkema

Algemeen:
Silla is een F2 reu uit het outcrossproject van de AVLS met de Husky. Hij heeft een G-1 stamboom, dat wil zegen dat zijn nakomelingen onderdeel van het outcrossproject zijn. In Embark heeft Silla een COI van 21%.

Karakter:
Silla heeft typische Saarloos karakterkenmerken. Hij is een atletische grote reu (76 cm schofthoogte, 30 kg) met een klein hartje. Hij is heel aanhankelijk naar dierbaren en is kenmerkend terughoudend naar onbekenden. Hij kent alle commando’s, maar weegt af waarom iets van hem wordt gevraagd. Je hebt zijn vertrouwen nodig. Hij heeft een goed jachtinstinct, ziet alles, maar in de keuze tussen ‘roedel of jagen’ kiest hij voor de roedel. Hij kan goed loslopen, ook met een sleeplijn. Met politiesirene, kerkklokken en ‘lang zal ze leven’ zingt hij mee. Hij heeft een arsenaal aan geluidjes waarmee hij dingen duidelijk maakt. Silla houdt van buiten zijn: snuffeltochten, vogels kijken, pootje baden in de zomer en kamperen. Hij is sociaal met andere honden en effectief en ervaren in zijn spelgedrag.

In huis is hij rustig, houdt van tegen je aanliggen op de bank. Geen sloopgedrag. Hij kan een dagdeel alleen thuis zijn, maar vindt het heerlijk als er iemand is. Wagenziekte bij lange ritten is met een reispil goed te controleren.