De AVLS organiseert op zondag 23 oktober van 10.30 – 12.30 uur te Kerkwijk (Zaltbommel) – DogCenter een lezing over inteelt en outcross die zal worden gegeven door Marjolein Roosendaal.

Deze zeer toegankelijke lezing is voor iedereen die betrokken is bij de Saarlooswolfhond en die zich afvraagt “waarom outcross?” een kans om meer over dit onderwerp te weten te komen en hierover vragen te stellen.

Er wordt ingegaan op de vraag wat inteelt nou eigenlijk is. Wat zijn de gevolgen voor de gezondheid van de hond en hoe zit dat bij de Saarlooswolfhond? Kun je dat altijd zien? Is outcross zo eng als mensen denken? Hoe ziet het eruit? Komt het nog goed? Raak je niet veel kwijt? En hoe pak je zoiets nou het beste aan? Op deze en nog veel meer vragen krijg je antwoord.

Deelname aan deze lezing is kosteloos voor leden en niet-leden van de AVLS. Vooraf inschrijven is echter wel noodzakelijk: secretaris.avls@gmail.com. Locatie: DogCenter, Jan Stuversdreef 4, 5315 NZ Kerkwijk. Na afloop van de lezing start om 13.30 uur een fokkersoverleg voor leden van de AVLS.

Over de spreker:
Marjolein Roosendaal is sinds 2002 werkzaam als (wetenschaps)journalist. Zij heeft zich gespecialiseerd in fokkerij en genetica van honden, waarbij de genetica van kleuren en vachten en hun relatie tot gezondheid haar bijzondere belangstelling heeft. Marjolein Roosendaal is werkzaam bij het maandblad De Hondenwereld sinds 2004. Sinds 2012 is zij de hoofdredacteur van dit blad. Ze heeft meermalen meegewerkt aan onderzoeken binnen kleine populaties. Zelf fokt zij sinds 1990 Friese Stabijs en tegenwoordig voornamelijk Wetterhounen en Havanezers. Ze is nauw betrokken bij diverse outcrossprojecten in de kynologie.