Op zaterdagmiddag 2 maart houden we een ledenbijeenkomst in Woudenberg waar twee onderwerpen op het programma staan.

1. We hebben André Donker uitgenodigd een presentatie te geven getiteld ‘Wolf en maatschappij’. André is ecoloog en bekend van veel publicaties over de natuur. Hij werkte mee aan diverse natuurprojecten en televisieprogramma’s André heeft een een boeiend verhaal voor ons over hoe de wolf door de eeuwen heen heeft weten te overleven. Aan de hand van prachtig beeldmateriaal neemt hij ons mee in het leven van de wolf in Nederland.

2. Daarna geven wij een presentatie over de fokkerij van de Saarlooswolfhond. De laatste jaren worden er relatief weinig nesten geboren. Te weinig om voor de toekomst de toch al smalle genetische basis te behouden. We maken ons zorgen en willen met de leden in gesprek. Wat kunnen we doen om de fokkerij te stimuleren en welke obstakels zien jullie hierbij?

Honden zijn welkom. Anders dan de naam doet vermoeden, ligt deze locatie niet in het bos. Op korte afstand liggen wandelgebied Den Treek en de bossen rond Austerlitz (veelal losloopgebied). Wil je heerlijk wandelen met je hond voor of na de bijeenkomst, dan is hier dus alle mogelijkheid voor.

Graag van tevoren aanmelden (zie mail).