Onze eerste tip: lees zoveel mogelijk over ons ras, vooral over het karakter en gedrag en maak kennis met onze leden. We organiseren regelmatig wandelingen. Meld je aan, wandel mee of kom naar een clubdag. Praat met eigenaren en fokkers. Kijk naar alle honden. Welke hond spreekt je aan? Mensen praten graag over hun passie, ook eigenaren van Saarlooswolfhonden. Als je dan besloten hebt dat de Saarlooswolfhond helemaal bij je past, wil je natuurlijk een pupje.

Tip 2. Houdt de website van de AVLS in de gaten. We publiceren alle dekkingen zodat je weet dat er een nestje aan komt. Als er een nest is geboren, laten we dat natuurlijk ook weten.

Vraag de fokker naar de gezondheidsuitslagen van beide ouderdieren en laat de koop schriftelijk vastleggen. In dit voorbeeld worden de rechten en plichten van beide partijen goed geregeld.

De fokker stelt de prijs van de pup vast, die van fokker tot fokker kan verschillen. Sommige fokkers laten de pups alvast op DM en dwerggroei testen, of ze zetten de pups in de DNA databases van MyDogDNA of Embark. De pupprijs kan dan wat hoger uitvallen.

De Saarlooswolfhond is een klein en zeldzaam ras. Het doel van onze leden is om het ras voor de toekomst te behouden. De fokker is lid van de AVLS. We vinden het leuk als je ook lid wordt, maar het hoeft niet. Sommige mensen willen gewoon een hond zonder dat daar een lidmaatschap aan vast zit en dat moet natuurlijk ook kunnen.

Wil je meer weten over de AVLS? Wat we willen en wat we doen? Of wil je praktische tips? Lees dan de antwoorden op de veelgestelde vragen.