Je weet natuurlijk al het een en ander over het karakter en gedrag van de Saarlooswolfhond als je overweegt een pup aan te schaffen. Ga eens mee op een wandeling die de AVLS regelmatig organiseert. Meld je aan of kom naar een clubdag. Praat met eigenaren en fokkers.

Kijk naar de honden. Welke hond spreekt je aan? Een beeld zegt meer dan duizend woorden. Ga pas op zoek naar een pupje als je besloten hebt dat de Saarlooswolfhond helemaal bij jou past. Het best kun je onze website in de gaten houden. We publiceren alle dekkingen zodat je weet dat er een nestje aan komt. Neem dan contact op met de fokker. Als er een nest is geboren, laten we dat natuurlijk ook weten.

Koopcontract
Ga eerst op bezoek bij de fokker, liefst nog voordat de pups geboren zijn. Vraag naar de gezondheidsuitslagen van beide ouderdieren. Als alles in orde is laat je de koop schriftelijk vastleggen. In dit voorbeeld worden de rechten en plichten van beide partijen goed geregeld.  Als je het niet eens bent met bepaalde voorwaarden in het contract, vraag dan of die aangepast kunnen worden.

Pupprijs
De fokker van de AVLS stelt zelf de prijs van de pup vast.  Die kan dus van fokker tot fokker wat verschillen. Sommige fokkers laten de pups alvast op DM en dwerggroei testen, of ze zetten de pups in de DNA database van Embark. De pupprijs kan dan wat hoger uitvallen, omdat er meer kosten zijn gemaakt. Reken gemiddeld op een pupprijs van ca. € 1500.

Lid worden?
De fokker is lid van de AVLS. We vinden het leuk als je ook lid wordt, maar het hoeft niet. Bij de AVLS is het lidmaatschap niet verplicht als je een pup koopt.

Tips
Wil je meer weten over de AVLS? Wat we willen en wat we doen? Of wil je praktische tips? Lees dan de antwoorden op de veelgestelde vragen.