Nieuws

Derde ras voor outcrossproject AVLS

De AVLS is blij te kunnen melden dat in het kader van het outcrossproject de SWH teef Wamoiwah Aurora Bastaja (Nagini) op zondag 20 augustus is gedekt door de Podenco Ibecencoreu Halo van Oxymoron (Cy). Het is de inkruising van het derde ras (de Podenco Ibecenco) in het AVLS outcrossproject voor de Saarlooswolfhond. Als de dekking succesvol is, verwachten we de pups eind oktober. Het gaat hier om de F1 generatie. Pupkopers dienen er rekening mee te houden dat er in het koopcontract in het kader van het outcrossproject voorwaarden zijn verbonden aan het op latere leeftijd fokken met deze pups. Belangstellenden voor een pup kunnen zich melden bij fokster Nanda Koomans of via het contactformulier. Alle informatie over de ouderdieren is zoals altijd te vinden op de dekmeldingenlijst op onze website.

20 augustus 2017|Categorieën: Algemeen nieuws|

Noorder Kynologen Club over de Saarlooswolfhond

De Noorder Kynologen Club is opgericht in 1911 en is daarmee een van de oudste KC’s in Nederland. In het kleurrijke magazine van de NKC is een groot artikel opgenomen over ons ras. Met mooie foto’s, de geschiedenis, de socialisatie, het uiterlijk van de honden, de vluchtdrift, de opvoeding etc. etc. Ook wordt uitgebreid stilgestaan bij het outcrossproject van onze vereniging en wordt verwezen naar het boek ‘Een hond in wolfkleren‘ van Hella Liefting en Johan Berends. Met dank aan Marijke Saarloos en kennel van de Kilstroom.

17 augustus 2017|Categorieën: Algemeen nieuws|

Globale keuring F2

Op dinsdag 8 augustus heeft de outcrosscommissie van de AVLS alle 8 pups bekeken van Aowyn (F1) en Thorgal. Het gaat dus om de F2, de tweede generatie ZWH x SWH. De pups werden geboren op 25 juni. De commissie spreekt van een mooi evenredig en levenslustig nest. Voor de F2 zeer homogeen. Voor een bespreking per pup verwijzen we graag naar de outcrosspagina van de SWH x ZWH.

9 augustus 2017|Categorieën: Algemeen nieuws|

AVLS najaarswandeling in ’t Gooi

Op zondag 8 oktober a.s. organiseert de AVLS om 13.30 een najaarswandeling bij de Hoge Vuursche. Wij nodigen iedereen van harte uit hierbij aanwezig te zijn. Uiteraard zijn ook niet-leden of geïnteresseerden in de Saarlooswolfhond van harte welkom om gezellig mee te lopen. Meer info in de evenementenkalender.

31 juli 2017|Categorieën: Algemeen nieuws|

Zomerwandeling AVLS

Gelukkig was de enorme regenbui net voorbij toen we aan de zomerwandeling van de AVLS begonnen. Het natuurgebied het Abtswoudse Bos leek wel gemaakt voor onze Saarloosjes. Baasjes en honden hadden het erg naar hun zin. We telden 17 Saarlooswolfhonden en 4 pups van Yara en Malik waren aanwezig. Voor hen was er een korte route uitgestippeld. na afloop dronken we een glas en praatten we nog even na, terwijl de pups konden bijkomen. De volgende AVLS wandeling is in het najaar in ’t Gooi. Houd de berichten dus goed in de gaten. De foto’s zijn te vinden op onze Facebookpagina.

23 juli 2017|Categorieën: Algemeen nieuws|

DogZine in teken van Wolfhonden

In de online uitgave besteedde het hondenblad DogZine al aandacht aan de AVLS outcross. Onder de titel ‘Wolfhonden, hoe maakbaar zijn ze?’ lezen we nu in de gedrukte uitgave een groot artikel over de verschillende wolfhonden: de Tamaskan, de Lupo Italiano, de Tsjechoslowaakse Wolfhond en de Saarlooswolfhond.

11 juli 2017|Categorieën: Algemeen nieuws|

De pups van Hara

Op woensdag 5 juli zijn in kennel Harawyn Polderwolf van Etta van der Molen 3 pups geboren. Twee teefjes en een reutje, allen wolfsgrauw. Baka Inu Halleluja Heavenly Hara werd op 3 mei gedekt door Zohey Zeger Zenit Bastaja. Moeder en pups maken het goed. Er zijn nog pups beschikbaar. Als je interesse hebt neem dan contact op met fokster Etta van de Molen via haar website kennel Harawyn Polderwolf.

5 juli 2017|Categorieën: Algemeen nieuws|

Dogzine besteedt aandacht aan SWH outcross

Het nieuwe hondenblad Dogzine wijdt wederom een artikel aan de outcross bij de Saarlooswolfhond. Dogzine houdt deze projecten, waarvan in Nederland de Wetterhoun en de Saarlooswolfhond de bekendste zijn, al vanaf het begin bij. Lees hier het artikel.

4 juli 2017|Categorieën: Algemeen nieuws|

Megina’s nest

Op woensdagochtend 28 juni heeft Megina 7 pups geworpen. Het zijn 4 teefjes waarvan 3 wolfsgrauw en 1 bosbruin, en 3 reuen, allen wolfsgrauw. Moeder en kroost maken het goed. Megina (Diamond) werd op 29 april gedekt door Karolottes Kay Malik. Er zijn nog pups beschikbaar. Neem bij vragen contact op met Willy Vloeimans.

29 juni 2017|Categorieën: Algemeen nieuws|

Zomer editie AVLS magazine

Het zal niet lang meer duren voordat de zomereditie van het AVLS magazine bij onze leden op de deurmat valt.  Boordevol artikelen. Onze Italiaanse leden Sara Rosa Dioguardi en haar man Federico Vinattieri stellen zich voor met hun kennel di Fossombrone. Nelleke Groesz schreef weer recensies van een paar prachtige boeken. De aankondigingen van onze activiteiten voor de zomer, het verhaal van de geboorte van de 6 puppy’s van Yara, de geboren nesten en de aankomende nesten, een nieuwe rubriek: de stamboom van… Hella Liefting in gesprek met twee nieuwe bestuursleden. Hoofdredacteur Lies Geluk stortte zich in de wereld van een ingenieus, maar akelig beestje en Ineke Pompen is er weer met een prikkelende column. Kortom: genieten en griezelen deze keer. En natuurlijk weer foto’s die onze leden instuurden. Vormgever Dick Ockers maakte er een mooi geheel van.

29 juni 2017|Categorieën: Algemeen nieuws|

Het nest van Ziva

In de ochtend van 26 juni is Ziva bevallen van 6 gezonde pups, 2 reutjes en 4 teefjes, allen wolfsgrauw. Fokster Philine Bos meldde dat Ziva het zwaar heeft gehad. De bevalling kwam met de keizersnede, maar moeder en kroost maken het goed. Ziva werd op 24 april gedekt door Baka Inu Laufeyra Sonr Loki. Er zijn nog pups beschikbaar. Neem daarvoor contact op met fokster Philine Bos.

26 juni 2017|Categorieën: Algemeen nieuws|

Het nest van Aowyn

Op zondag 25 juni heeft Aowyn het leven geschonken aan 8 gezonde pups, 3 reutjes en 5 teefjes, allen wolfsgrauw. Winny (F1 ZWH x SWH) werd op 25 april gedekt door Byela van Riva Odin Thorgal. Moeder en pups maken het goed, laat fokster Etta van der Molen weten. Er zijn nog pups beschikbaar. Omdat het hier gaat om de F2 in het outcrossproject, dienen pupkopers er rekening mee te houden dat er voorwaarden zijn verbonden aan het op latere cleeftijd fokken met deze pups in het kader van het AVLS outcrossproject. Neem bij vragen contact op met fokster Etta van der Molen of met het secretariaat van de vereniging.

26 juni 2017|Categorieën: Algemeen nieuws|

AVLS activiteiten komende periode

Let op de activiteiten van de AVLS voor de komende periode. Er is door de activiteitencommissie een wandeling toegevoegd op 23 juli in Delft. Onze clubdag op 10 september is aangepast. In de ochtend zal een presentatie geven worden van de nesten van de afgelopen twee jaar. De selectiecommissie voor het outcrossproject heeft een aankeuringsdag gepland op zondag 12 november in Utrecht. Kijk voor al deze activiteiten, locaties, data en meer informatie op de nieuws- en evenementenkalender van onze website.

23 juni 2017|Categorieën: Algemeen nieuws|

Look-a-likes van de Saarlooswolfhond gezocht

Binnen het outcrossprogramma van de AVLS is tot nu toe gebruikt gemaakt van het inkruisen van F.C.I. erkende rassen. Nu willen we ook van de gelegenheid gebruik maken om zogenaamde “look-a-likes” via aankeuring in te kruisen om de genenpool van de Saarlooswolfhond te vergroten. Onder look-a-likes wordt ook verstaan honden van een niet-F.C.I. erkend ras die op de Saarlooswolfhond lijken.

Hiervoor is door de AVLS een speciaal beleid ontwikkeld dat is goedgekeurd door de Raad van Beheer, het overkoepelende orgaan voor de kynologie. De eigenaar van een hond die sterk op een Saarlooswolfhond lijkt en de hond graag in de fokkerij van het  outcrossproject wil inzetten, heeft nu de mogelijkheid om zijn/haar hond aan te laten keuren. Mocht de hond aan alle eisen voldoen dan kan de hond (reu of teef) een bijdrage leveren aan het in stand houden van de Saarlooswolfhond.

Bij voldoende aanmeldingen zal op 12 november 2017 de eerste aankeuring plaatsvinden op het terrein van de de Utrechtse Rashonden Vereniging. (zie de evenementenkalender rechter kolom). De aankeuring zal worden gedaan door twee rasspecialisten, keurmeesters van de Saarlooswolfhond: mevr. Erica Bakker en dhr. Jan Ebels.  De aankeuringsprocedure hier downloaden.  De hond aanmelden kan hier. Voor vragen kan het contactformulier gebruikt worden.

21 juni 2017|Categorieën: Algemeen nieuws|

Nationale tentoonstelling Nederlandse rassen afgelast

De nationale tentoonstelling van Nederlandse hondenrassen, die zou worden gehouden op zondag 25 juni, is afgelast wegens te weinig belangstelling. Meer informatie bij de organisatie.

3 juni 2017|Categorieën: Algemeen nieuws|

Diamond is drachtig

De AVLS kreeg vandaag ook goed nieuws van de familie Vloeimans. Diamond is drachtig van Malik. Er zijn op de echo vier kloppende hartjes gezien. Iedereen gefeliciteerd. We hopen op een mooi, gezond nest begin juli. Meer informatie vind je op de pagina dekmeldingen .

2 juni 2017|Categorieën: Algemeen nieuws|

Hara is drachtig

De AVLS kreeg goed nieuws van fokster Etta van der Molen. Hara is drachtig van Remy. Er zijn op de echo 3 kloppende hartjes gezien. Iedereen gefeliciteerd. We hopen op een mooi, gezond nest begin juli. Informatie vind je bij de dekmeldingen.

2 juni 2017|Categorieën: Algemeen nieuws|

Symposium genetica voor de kynologie

Op woensdagavond 14 juni 2017 (aanvang 19.00 uur) organiseert het Expertisecentrum Genetica Gezelschapsdieren (ECGG) van de faculteit Diergeneeskunde (Universiteit Utrecht) in samenwerking met de Raad van Beheer het jaarlijkse symposium Genetica voor de Kynologie. Het programma gaat in op de ontwikkeling van een methodiek om te komen tot een duurzame fokkerij van gezonde honden.

Locatie: Collegezaal Gezelschapsdieren, prof. dr. H. Jakobgebouw, Münsterlaan 7, Utrecht.

Voor meer informatie, programma en aanmelden ga naar deze website. Deelname € 20,00 p.p. De uiterste inschrijfdatum is 9 juni 2017.

31 mei 2017|Categorieën: Algemeen nieuws|

Ziva is drachtig

De AVLS kreeg vandaag nóg een heuglijk nieuws. Dit keer van fokster Philine Bos. Een echoscopie heeft uitgewezen dat ook Ziva drachtig is. Philine vertelde dat er zeker 4 (en misschien 5) kloppende hartjes zijn gezien op de echo. We hopen op een mooi en gezond nest eind juni. Alle informatie over Ziva en vader Loki vind je op de dekmeldingen pagina.

24 mei 2017|Categorieën: Algemeen nieuws|

Winny is drachtig

De AVLS kreeg heuglijk nieuws van fokster Etta van der Molen. Een echoscopie heeft uitgewezen dat Winny drachtig is van Thorgal. Er zijn minstens 6 embryo’s gezien. Het is de eerste terugkruising op een raszuivere Saarlooswolfhond, en dus de 2e generatie in het kader van het AVLS outcrossproject. We hopen op een mooi en gezond nest eind juni. Alle informatie vind je op de dekmeldingen pagina.

24 mei 2017|Categorieën: Algemeen nieuws|

Nieuw hondenblad besteedt aandacht aan AVLS outcross Saarlooswolfhond

Het eerste nummer van het nieuwe hondenblad Dogzine’s Hondenwereld is uit. Vol interessante stukken onder leiding van hoofdredacteur Marjoleine Roosendaal. Een blad dat dieper op hondenzaken ingaat. Onder andere interviews met Rony Doedijns (directeur Raad van Beheer) en Hans Baaij (directeur Stichting Dier&Recht) over twee totaal verschillende visies op de rashondenfokkerij. Ook aandacht voor de outcross van de Saarlooswolfhond zoals die door de AVLS wordt uitgevoerd. www.dogzine.nl

13 mei 2017|Categorieën: Algemeen nieuws|

Hara is gedekt

De AVLS kreeg bericht van fokster Etta van der Molen dat Hara (Baka Inu Halleluja Heavenly Hara) op woensdag 3 mei is gedekt door Remy (Zohey Zeger Zenit Bastaja). We hopen de eerste week van juli een mooi en gezond nest te kunnen verwelkomen. Alle informatie over de ouderdieren en verdere informatie vind je op de website bij de dekmeldingen.

4 mei 2017|Categorieën: Algemeen nieuws|

De AVLS op Animal Event

Op zondag 30 april staat de AVLS met een stand op de manifestatie Animal Event in Hilvarenbeek. Iedereen die interesse heeft in de Saarlooswolfhond kan gezellig langskomen. Er zijn natuurlijk Saarloosjes aanwezig en je kunt terecht met al je vragen. Ook bij het rassendefilé is ons prachtige ras te bewonderen.

30 april 2017|Categorieën: Algemeen nieuws|

Ziva is gedekt

De AVLS kreeg bericht van (zoals ze zelf liever genoemd wil worden) gelegenheidsfokster Philine Bos. Ziva is op maandag 24 april gedekt door Loki. We hopen eind juni op een mooi en gezond nest. Alle informatie over deze fokcombinatie vind je bij de dekmeldingen.

26 april 2017|Categorieën: Algemeen nieuws|

Winny is gedekt

Aowyn is op 25 april gedekt door Byela van Riva Odin Thorgal. We hopen in de laatste week van juni op een mooi en gezond nest. De pups uit deze combinatie zijn de F2 in het outcrossproject ZWHxSWH. Toekomstige pupeigenaren dienen dan ook rekening te houden met extra voorwaarden die de AVLS aan de outcross stelt.  Gebruik voor vragen het contactformulier. De gegevens van de ouders vind je op de pagina van de dekmeldingen.

25 april 2017|Categorieën: Algemeen nieuws|